Το έκανε… ξανά κι έγραψε ιστορία ο Στίγγας!

Σε ένα κλειστό κλαμπ μπήκε ο Κάσσανδρος Στίγγας. Ο 22χρονος βολεϊμπολίστας του Άρη αναδείχτηκε MVP και της 18ης αγωνιστικής της Volley League και πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τους αθλητές, οι οποίοι έχουν αναδειχτεί πολυτιμότεροι σε δύο σερί αγωνιστικές. Βέβαια, το κατόρθωμα του Στίγγα αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ήταν ο κορυφαίος αγωνιζόμενος σε διαφορετική θέση από τη φυσική του.
Ο τελευταίος που κατάφερε να αναδειχτεί MVP σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές ήταν ο Δημήτρης Τζούριτς τη σεζόν 2010-11 ενώ ανάλογη διάκριση έχουν καταφέρει στο παρελθόν και οι Γκιούρδας, Γκόμες, Ντάντε, Αγκάμεζ, Μπολ, Πεσλ και Στάνλεϊ.
Στη νίκη του Άρη επί της Κηφισιάς με 3-2 σετ ο Στίγγας αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως ακραίος, σημείωσε 19 πόντους με 16/30 τελειωμένες επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 53%) και 3 μπλοκ. Η υποδοχή του ήταν 38% με τις άριστες στο 25%.
«Το σκέφτομαι να το γυρίσω ακραίος»
Μετά από την διάκρισή του ο Στίγγας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από τη νέα μου διάκριση. Μου λέτε πως κάτι τέτοιο το έχει καταφέρει ο Τζούριτς, ο Γκιούρδας και οι άλλοι μεγάλοι του ελληνικού βόλεϊ και αισθάνομαι υπερήφανος. Αγαπώ πολύ τη θέση του ακραίου. Χαίρομαι πολύ που βγήκα MVP σε αυτή τη θέση. Η πλάκα είναι πως το καλοκαίρι του 2014 ήμουν έτοιμος να κλείσω σε ομάδα της Α2 αλλά δεν προχώρησε η μεταγραφή, ενώ αργότερα ήρθε η πρόταση του Άρη και συνέχισα κεντρικός. Χαίρομαι να δουλεύω στη θέση του ακραίου. Έχει πιο δύσκολη και πιο επίπονη προετοιμασία. Έχεις μεγαλύτερη ευθύνη μέσα στο παιχνίδι. Πρώτη φορά είχα παίξει ακραίος στο παιδικό της ΧΑΝΘ, αλλά αργότερα καθιερώθηκα πάλι στη ΧΑΝΘ ως κεντρικός. Δεν κρύβω πως θα σκεφτώ σοβαρά τη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου».
Για το που αφιερώνει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο MVP: «Το αφιερώνω καθαρά στην ομάδα μου και στον προπονητή μου. Ιδιαίτερα, όμως, στον Αργύρη Μαυροβουνιώτη και στο Λάμπη Μπαμπαλιούτα που με στήριξαν, με κάλυπταν στην υποδοχή και με μου έδιναν κουράγιο μετά τα λάθη μου. Η υποδοχή μου δεν ήταν καλή, έκανα λάθη αλλά υπόσχομαι να την βελτιώσω».
Για την προσεχή αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό: «Παίζουμε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την 4αδα. Εμείς θα κοιτάξουμε να συμμαζέψουμε τα προβλήματα των τραυματισμών και να κλέψουμε ότι μπορούμε από αυτόν τον αγώνα. Είναι αλήθεια πως η νίκη επί της Κηφισιάς μας έφερε σε πλεονεκτικότερη θέση αλλά ακόμα δεν έχουμε πετύχει το στόχο της παραμονής».

Σχετικά άρθρα