«Στοίχημα η παρουσία μας στα μετάλλια»

Την εκτίμηση ότι το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα του μπότσια (26-31 Μαΐου) θα “σπάσει” κάθε ρεκόρ συμμετοχών, έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τζήμας. Ο άνθρωπος που οδήγησε το ελληνικό μπότσια στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στάθηκε επίσης στην αγωνιστική ενίσχυση της “ναυαρχίδας” του αθλήματος (σ.σ. τα ζευγάρια BC3), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί στοίχημα η είσοδο μας στα μετάλλια των διεθνών διοργανώσεων του 2015».

«Η ομάδα των ζευγαριών BC3 ενισχύθηκε ιδιαίτερα με την προσθήκη της Ντέντα. Ευελπιστούμε ότι η τέταρτη θέση που είχαμε πέρυσι σε δύο τελικούς διεθνών διοργανώσεων, εφέτος θα αποτελέσει μια κακή ανάμνηση για το άθλημα κι ότι επιτέλους θα μπορούμε να βρεθούμε και πάλι στα μετάλλια. Είναι στοίχημα να μπούμε και πάλι στα μετάλλια. Είναι ο μεγάλος μας στόχος, όπως φυσικά και να πάρουμε βαθμούς για τους Αγώνες του Ρίο», είπε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μπότσια, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές που έχουν οι Έλληνες αθλητές για πρόκριση στο κορυφαίο ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Τόσο στα ζευγάρια BC3 και BC4 όσο και για κάποιους μεμονωμένα αθλητές που παλεύουν για να εξασφαλίσουν πρόκριση. Η ναυαρχίδα μας, το BC3, θεωρώ ότι θα έχει επιτυχία. Δίνω περισσότερες πιθανότητες στο BC3 και μετά στο BC4».

Ο Γιώργος Τζήμας παρά τα καθημερινά προβλήματα (έλλειψη γηπέδων για προπονήσεις κ.α.) βλέπει καινούργια παιδιά να έρχονται κοντά στο μπότσια.

«Στις ημερίδες που έγιναν είδαμε καινούργιους αθλητές να έρχονται κοντά στο άθλημα. Είμαι βέβαιος ότι στο εφετινό πρωτάθλημα θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών. Ενδεχομένως το πρωτάθλημα να γίνει στο ΟΑΚΑ, οπότε δεν θα έχουμε μεγάλα θέματα με την τριβή και με τις μπάλες. Είμαστε σε καλό δρόμο. Το μπότσια αναπτύσσεται. Πηγαίνουμε στα σχολεία, όπου μας καλούν, για να παρουσιάσουμε το άθλημα και να το κάνουμε ακόμη πιο γνωστό στα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά».

Η πρόκριση για το Ρίο περνάει μέσα από τη συμμετοχή σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις ανά την υφήλιο, γεγονός που «γεννά» συνεχώς και νέα έξοδα… «Με την ανεξαρτητοποίηση της διεθνούς ομοσπονδίας έγιναν περισσότερες οι διοργανώσεις με αποτέλεσμα οι χώρες σαν τη δική μας, να έχουν θέμα στις αποστολές. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω, ότι η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ μέχρι σήμερα μας έχει στείλει σε όλες τις διοργανώσεις. Εάν δεν αλλάξει κάτι στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι η παρουσία μας σε διεθνείς αγώνες θα εξαργυρωθεί και με αρκετές προκρίσεις».

Σχετικά άρθρα