Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο εξάδελφος του Καντάφι προειδοποιεί: «Να περιμένετε μία 11η Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη»
Ο εξάδελφος του Καντάφι προειδοποιεί: «Να περιμένετε μία 11η Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη» thumbnail

Ο εξάδελφος του Καντάφι προειδοποιεί: "Να περιμένετε μία 11η Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη"

Ο εξάδελφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, προειδοποίησε για μία «11η Σεπτεμβρίου» στην Ευρώπη μέσα σε διάστημα δύο χρόνων, καθώς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διασχίζουν τη Μεσόγειο μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες προς τις ευρωπαϊκές ακτές.

Ο Αχμέντ Καντάφ αλ Νταμ, ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του αποθανόντος δικτάτορα της Λιβύης, προέβλεψε ότι περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες θα περάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη αυτό τον χρόνο καθώς το Ισλαμικό Κράτος παγιώνει τη θέση του στη χώρα. «Υπάρχουν πολλοί τρομοκράτες ανάμεσά τους, μεταξύ 10 και 50 ανά χίλια άτομα. Όλοι πηγαίνουν στην Ευρώπη. Μέσα σε έναν χρόνο, δύο χρόνια, θα έχετε ακόμη μία 11η Σεπτεμβρίου» είπε μιλώντας στη βρετανική MailOnline.

Μαχητές με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος προωθούνται στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες και ελέγχουν ήδη τρεις πόλεις. Ο Καντάφ αλ Νταμ είπε επίσης ότι είναι πιθανό οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 6000 βαρέλια με ουράνιο που άλλοτε έλεγχε ο στρατός της Λιβύης. «Το ουράνιο πιστεύω ότι ήδη το έχουν επειδή ελέγχουν αυτή την περιοχή. Δεν είναι χαζοί πια. Ξέρουν πώς να βγάζουν χρήματα. Θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν» σχολίασε.

Η οικογένεια Καντάφι κρατούσε χαμηλό προφίλ μέχρι την εξέγερση του 2011 στη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο συνταγματάρχης Καντάφι έπειτα από 42 χρόνια στην εξουσία της χώρας. Έκτοτε ένοπλες αντίπαλες οργανώσεις μάχονται για την εξουσία, εκτοπίζοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση από την πρωτεύουσα και εγείροντας φόβους για μεγάλης κλίμακας εμφύλιο πόλεμο.


tanea

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X