Αρχική / Υγεία / Οφθαλμολογία / Τράπεζα Οφθαλμών τώρα και στην Ελλάδα
Τράπεζα Οφθαλμών τώρα και στην Ελλάδα thumbnail

Τράπεζα Οφθαλμών τώρα και στην Ελλάδα


Ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και απόρους θα δέχεται η πρώτη Τράπεζα Μοσχευμάτων Κερατοειδούς που δημιουργείται στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία των Λεσχών Lions.
Σε ασθενείς που πάνε στο εξωτερικό αλλά και σε άπορους που δεν έχουν τ’ αναγκαία χρήματα για να κάνουν μεταμόσχευση κερατοειδούς, απευθύνεται η Λαϊονική Τράπεζα Οφθαλμών που γίνεται πραγματικότητα στη χώρα μας χάρη στις λέσχες Lions.


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Παγκόσμιο Πρόεδρο των Λεσχών Lions, Joe Preston, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 13:00, σε χώρο που βρίσκεται επί της οδού 1ης Μαΐου 14 στην Κάτω Κηφισιά.


Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μιας Τράπεζας μοσχευμάτων κερατοειδούς, τα οποία χρειάζονται άνθρωποι που είναι τυφλοί λόγω θόλωσης κερατοειδούς, καθώς και μια «τράπεζα» που θα προσπαθήσει να καλύψει ουσιαστικά αυτή την έλλειψη, αφού τα μοσχεύματα εισάγονται κυρίως από το εξωτερικό με πολύ μεγάλη δυσκολία και μεγάλο κόστος.


Η Λαϊονική Τράπεζα Οφθαλμών θα μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς που φεύγουν στο εξωτερικό για τον σκοπό αυτό, αποτελώντας έτσι και έναν πόλο συγκράτησης δαπανών που κατευθύνονται στη αλλοδαπή. Ακόμη, θα δέχεται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και στην πορεία του χρόνου και από το εξωτερικό, δημιουργώντας έτσι έναν επιστημονικό και κοινωνικό «πόλο έλξης» στην τοπική αγορά. Ταυτόχρονα, θα εξυπηρετεί άπορους που δεν έχουν τα αναγκαία χρήματα που απαιτούνται για τις δαπανηρές τέτοιου είδους επεμβάσεις.


virus.com.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X