Οι πέντε κροίσοι του αθλητισμού

Τρεις Ρώσοι και δύο αμερικανοί. Ολοι πάμπλουτοι, σε υψηλές θέσεις στη λίστα Forbes έχουν σχέση με τον αθλητισμό ως ιδιοκτήτες ομάδων.
Είναι οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του αθλητισμού στη συγκεκριμένη λίστα.
Στο Νο 5, ο γνωστός μας Ρώσος, από τον Σκορπιό, Dmitry Rybolovlev. Σε ηλικία 48 ετών με παριουσία που φτάνει τα 8,5 δισ. δολάρια είναι ο ιδιοκτήτης της AS Monaco. Σύμφωνα με το Forbes, απέκτησε την περιουσία του επενδύοντας στον μεγαλύτερο όμιλο λιπασμάτων της Ρωσίας.
Στο Νο 4, ο διάσημος Ρώσος Roman Abramovich, ο οποίος στα 48του έχει περιουσία 9,1 δισ. δολάρια. Είναι ο ιδιοκτήτης της Chelsea, επισήμως ασχολείται με τη χαλυβουργία και πολλά άλλα και έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για το σύλλογο.
Στο Νο 3 της λίστας ο Ρώσος πολιτικός Mikhail Prokhorov με περιουσία 9,9 δισ. δολλάρια. Είνια 49 ετών, ιδιοκτήτης των Brooklyn Nets, για τους οποίους αναζητά αγορστή τους τελευταίους μήνες.
Στο Νο 2, βρίσκεται ο Paul Allen. Διαθέτει περιουσία 17,5 δισ. δολλάρια, είναι 62 ετών και συνιδρυτής της Microsoft. Η σχέση του με τον αθλητισμό δεν περιορίζεται σε μια ομάδα καθώς διαθέτει μετοχές σε Seattle Seahawks (NFL), Portland Trailblazers (NBA), και Seattle Sounders (MLS).
Στον νούμερο 1, κορυφαίος όλων με περιουσία 21,5 δισ. δολλάρια, βρίσκεται ο Steve Ballmer. Ο 58χρονος αμερικανός είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και από το 2014 ο ιδιοκτήτης των L.A. Clippers. Για την αγορά τους δαπάνησε το απίστευτο ποσό των δύο δισ. δολαρίων. Είναι γνωστός για τις ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις του, κάθε φορά που παρακολουθεί παιχνίδι της ομάδας του.

Σχετικά άρθρα