Μους σοκολάτας με μέντα!

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>170 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη</li>
<li>4 κουτ. σούπας κονιάκ</li>
<li>170 γρ. βούτυρο μαλακωμένο</li>
<li>4 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)</li>
<li>2 κουτ. σούπας ζάχαρη</li>
<li>12 σοκολατάκια Αfter Εight (με μέντα)</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>φυλλαράκια φρέσκιας μέντας</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span></p>
<p>Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κονιάκ, το βούτυρο και μετά τους κρόκους έναν έναν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε προς το τέλος σιγά σιγά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και βουτύρου. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Σπάμε τα σοκολατάκια στη μέση και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Το μοιράζουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκιας μέντας.</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα