Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Στοματικός έρωτας: Οι κίνδυνοι νοσημάτων
Στοματικός έρωτας: Οι κίνδυνοι νοσημάτων  thumbnail

Στοματικός έρωτας: Οι κίνδυνοι νοσημάτων

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Τι είναι το στοματικό σεξ;


Είναι η διένερση του πέους με το στόμα, τα χείλη ή τη γλώσσα της συντρόφου και η αντίστοιχη διέγερση του αιδοίου της γυναίκας με το στόμα του συντρόφου της. Είναι μια απόλυτα φυσιολογική εκδήλωση, γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Το αν θα επιδοθούμε σε αυτό ή όχι, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και επιλογής. Προσωπική επιλογή είναι επίσης το αν το στοματικό σεξ θα ολοκληρωθεί με οργασμό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το να κάνει σεξ ένα ζευγάρι μόνο με αυτό τον τρόπο, αποκλείοντας από τη σεξουαλική του δραστηριότητα την επαφή με την είσοδο του πέους στον κόλπο.


Είναι αλήθεια ότι το σπέρμα όταν κατάπίνεται βοηθάει την επιδερμίδα της γυναίκας;


Το σπέρμα περιέχει πρωτεΐνες, λίπη, και απλά σάκχα-ρα, όχι όμως και ειδικές ουσίες που βελτιώνουν την επιδερμίδα.


Αν ένας άντρας επιθυμεί στοματικό σεξ πρέπει να το δηλώσει στη σύντροφό του;


Το σεξ δεν γίνεται "βάσει δηλώσεων' Στο σεξ εκφράζονται απλά οι επιθυμίες των δύο συντρόφων και αν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ικανοποιούνται. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στο σεξ προσφέρουμε στο σύντροφό μας και παίρνουμε από εκείνον επιδιώκοντας πάντα το συντονισμό επιθυμιών και υλοποίησης των φαντασιώσεων.


Μπορεί κανείς να κολλήσει σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα με στοματικό σεξ;


Ναι, εκτός αν χρηοιμοποιηθεί για το στοματικό σεξ προφυλαχτικό. Υπάρχουν άλλωστε στο εμπόριο και προφυλαχτικά με διάφορες γεύσεις.


Ποιά νοσήματα μπορούν να μεταδοθούν με το στοματικό σεξ;


Αν και η μετάδοση είναι ευκολότερη με τη σεξουαλική επαφή ανάμεσα στο πέος και τον κόλπο, αρκετές ασθένειες μεταδίδονται και με το στοματικό σεξ. Οι πιο εύκολα μεταδιδόμενες με το στόμα είναι η βλεννόρροια, η σύφιλη και ορισμένες μυκητιάσεις. Όσο αφορά τη μετάδοση ιών που προκαλούν τα κονδυλώματα και τον έρπη, λίγα περιστατικά έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X