Κιμαδόπιτα της γιαγιάς!

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Για το ζυμάρι</span> </strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό αλεύρι ,</li>
<li>νερό χλιαρό,</li>
<li>λίγο λεμόνι,</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη γέμιση</strong></span></p>
<ul>
<li>3/4 πάνω κάτω κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανακατεμένο,</li>
<li>4 μεγάλα κρεμμύδια,</li>
<li>λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό,</li>
<li>ένα κύβο λαχανικών</li>
<li>και λίγα πράσα ψιλοκομμένα αν έχετε.</li>
</ul>
<div> </div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span></div>
<p><br />Κάνω το ζυμάρι , το αφήνω να ξεκουραστεί, το πλάθω σε μπαλίτσες μικρές που τις ανοίγω μικρά φυλλαράκια όσο ένα πιάτο. Τα βάζω ανά 4 βουτυρώνοντας ενδιάμεσα με φρέσκο βούτυρο. Βάζω τα δυο πιάτα στο ψυγείο για 30΄να ξεκουραστούν και φτιάχνω την γέμιση.<br /><br />Τα τσιγαρίζω όλα τα υλικά μαζί , βάζω και λίγο νεράκι για να γίνει η γέμιση μαλακιά και την αφήνω να κρυώσει.<br /><br /><br />Ανοίγω τα δυο φύλλα ένα κάτω , γέμιση και ένα πάνω. Βάζω γέμιση και στην άκρη του φύλλου που γυρίζω για να γίνει εκείνο το χοντρό στο πλάι.<br />Την ψήνω στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας και άλλο ένα τέταρτο στους 180 β.<br />Κοιτώ να ροδίσει , σβήνω το φούρνο και την αφήνω μέσα για μισή και περισσότερο ώρα.</p>

Σχετικά άρθρα