Στον ημιτελικό με συνοπτικές διαδικασίες

Η Ξάνθη νίκησε με 3-0 τον προβληματικό ΟΦΗ και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Κουτσιανικούλη ο ΟΦΗ με το σκορ στο 2-0
Μετά από δέκα χρόνια η Ξάνθη πανηγύρισε την πρόκριση της στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Με συνοπτικές διαδικασίες οι Ακρίτες καθάρισαν το ματς, απέναντι στον προβληματικό ΟΦΗ. Ένταση δημιουργήθηκε στο τέλος ενόψει του επερχόμενου ματς, μεταξύ οπαδών και πάγκου του ΟΦΗ. 
Α Ημίχρονο: Τα δεδομένα προβλήματα του ΟΦη δεν του επέτρεψαν να δεικδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση απέναντι στην Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι όντας πολύ ανώτεροι έφτασαν με περίπατο στο 2-0 στο πρώτο μέρος και κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση πρόκριση. Ο ΟΦη είχε την πρώτη και τελευταία καλή στιγμή στο 11′ μετά το λάθος του Καρυπίδη και το σουτ του Περογαμβράκη που μπλοκαρίστηκε. Από εκεί και μετά το ματς ήταν μονόλογος της Ξάνθης. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν με τον Σολτάνι να παίρνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να νικά τον Αγριμάκη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο (18′). Στο 26′ είχαν κάνει δύο τα τερματά τους μετά το χέρι-πέναλτι του Μαραθιανού στην περιοχή που αξιοποίησε ο Κλέιτον. Η Ξάνθη ήλεγξε εύκολα το ματς μέχρι τοτέλος του πρώτου μέρους, έχοντας την κατοχή της μπάλας συντριπτικά υπέρ της.
Β’ Ημίχρονο: Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος. Την περισσότερη ώρα οι δύο ομάδες άλλαζαν την μπάλα, δίχως διάθεση επίθεσης. Τη σπίθα του ματς άναψε εκ νέου ένα πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη από Φλίσκα και Σολτάνι. Ο άρχοντας του αγώνα έδειξε συνέχεια και η Ξάνθη μετά από λίγο εξάλειψε και την τελευταία ελπίδα του ΟΦΗ με το τρίτο γκολ. Δράστης ο Σολτάνι που έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Αγριμάκη.
Που κρίθηκε: Στην τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η Ξάνθη έπαιξε όσο χρειάστηκε για φτάσει στο 2-0 και μετά κατέβασε ταχύτητα, αλλά ήταν ευδιάκριτο ότι ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Παίκτης από χρυσάφι: Ο Σολτάνι ήταν ο καλύτερος της Ξάνθς με δύο γκολ και πολλή δουλειά στην επίθεση.΄
Η σφυρίχτρα: Είναι πέναλτι η ανατροπή του Κουτσιανικούλη από Σολτάνι και Φλίσκα, συνεπώς ο διαιτητής έκανε λάθος στη μοναδική δύσολη φάση του ματς.

Σχετικά άρθρα