Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Παχυσαρκία – Τρόποι να χάσεις κιλά
Παχυσαρκία - Τρόποι να χάσεις κιλά thumbnail

Ελένη, 59 ετών

Παχυσαρκία – Τρόποι να χάσεις κιλά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Με απασχολεί το θέμα παχυσαρκίας. Είμαι 59 ετών. Υψος 1.60 , βάρος 120 κιλά μετά από χιλιάδες δίαιτες. Κουράστηκα ψυχολογικά. Κάνω καθιστική ζωή, δεν έχω ευτυχώς κανένα πρόβλημα υγείας, σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου δώσετε ένα διαιτολόγιο. Σας ευχαριστώ πολύ. Ελένη


Στο ερώτημα απάντησε η Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καταλαβαίνω πως έχετε κουραστεί από τα πολλά προγράμματα διατροφής και τις χιλιάδες δίαιτες όπως αναφέρετε. Φυσικά και ένα πλήρες διαιτολόγιο με παράλληλη σωστή και επιστημονική καθοδήγηση μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του βάρους σας. Αυτό όμως που πρέπει παράλληλα να σκεφτείτε είναι τι έχει πάει στραβά μέχρι σήμερα με τις χιλιάδες δίαιτες. Πώς και πήρατε ξανά τα κιλά, τι σας κούρασε, ποια εμπόδια συναντάτε στις προσπάθειές σας και πως τα ξεπερνάτε. Βάλτε μικρούς στόχους και προσεγγίστε τους με υπομονή και σκοπό να διατηρείτε κάθε απώλεια και μετά να προχωράτε. Βάλτε κίνηση στη ζωή σας, ένας μικρός περίπατος μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς παράλληλα με τη κίνηση του σώματος θα έχει θετική επίδραση στη ψυχολογία και τη διάθεση σας. Ακόμα σκεφτείτε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενη και σας ηρεμούν και βάλτε τα στη ζωή σας. Να θυμάστε πως η καλή ψυχολογία σας είναι καθοριστική για την επίτευξη των στόχων σας.  Τέλος, επισκεφτείτε από κοντά ένα διαιτολόγο, ο οποίος αφού συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για τη διατροφή σας, το ιατρικό ιστορικό και τη καθημερινότητά σας  θα φτιάξει μαζί σας το πρόγραμμα διατροφής και θα σας στηρίξει στη προσπάθειά σας.


Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ,Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
MSc, Επιστήμονας Διαχείρισης τους Στρες και Προαγωγής της Υγείας, Ιατρική Σχολή
Αθηνών
Επ. Συνεργάτης Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής & Προαγωγής της Υγείας
"ΕΥΡΩΣΤΙΑ"
info-health@evrostia .com ,  womens-health@evrostia.com
http://evrostia.wordpress.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X