Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Τι δείχνουν τα δάχτυλα του άνδρα για το πέος του;
Τι δείχνουν τα δάχτυλα του άνδρα για το πέος του;  thumbnail

Τι δείχνουν τα δάχτυλα του άνδρα για το πέος του;

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


- Υπάρχει αναλογία σώματος και διαστάσεων του πέους; Ισχύει αυτό που λέγεται για τους κοντούς;


Τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος) δε βρέθηκε να συσχετίζονται σημαντικά με το μήκος του πέους. Αντίθετα, το μήκος των δακτύλων και ιδιαίτερα του δείκτη δακτύλου, παρουσιάζει θετική συνάρτηση με το μήκος του πέους. Ίσως οπτικά, το ίδιο μέγεθος πέους, να φαίνεται μικρότερο σ' έναν υψηλού αναστήματος άνδρα και μεγαλύτερο σ’ ένα μικρόσωμο.


-Το πέος σε χάλαση είναι ενδεικτικό του μεγέθους του σε στύση;


Όχι κατ’ ανάγκη. Άλλωστε το πέος είναι δυνατό να συρρικνώνεται από ψυχολογικά αίτια (όταν π.χ. ο άντρας αισθάνεται μειονεκτικά για το πέος του, έχει αγωνία, ντροπή ή γενικότερα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση) αλλά και από περιβαλλοντικά (όταν π.χ. κάνει κρύο ή μπάνιο με κρύο νερό κλπ.) Επίσης μπορεί ένα πέος μικρό σε χάλαση να κερδίζει πολύ σε στύση κι ένα πέος μεγάλο σε χάλαση να κερδίζει ελάχιστα σε στύση. Μελέτες έχουν καταδείξει ότι το μήκος του πέουδ σε χαλαρή κατάσταση και μετρημένο υπό ήπια έλξη, σχετίζεται με το μήκος του πέους σε στάση. Με συνέπεια, να θεωρείται ότι οι μετρήσεις αυτές του πέους σε χαλαρή κατάσταση είναι ανάλογες και του μήκους σς στύση.


-Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα πέος σε στύση δείχνει μικρό ενώ δεν είναι;


Θα μπορούσε να δίδεται ψευδής εντύπωση μικορύ πέους όταν η στύση δεν είναι πλήρης. Επίσης σέ παχύσαρκους άνδρες, το τυχόν λίπος που υπάρχει στο εφήβαιο (τριχωτό μέρος των γεννητικών ργάνων), να καλύπτει οπτικά κάπως το πέος και να φαίνεται μικρότερο. Επιπλέον, φίμωση του πέουδ καθώς και έντονα βραχύς χαλινός μπορεί να δώσουν εντύπωση μικρού πέους σε στάση. 


- Αν ένας άντρας έχει αμφιβολίες για το μέγεθος του πέους του τι μπορεί να κάνει;


Η ανησυχία για το μέγεθος του πέους απασχολεί μεγάλη μερίδα αντρών. Υπάρχουν εξετάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους άντρες να ξεφύγουν από αυτή τη συχνά βασανιστική ανασφάλεια. Η μια είναι ο έλεγχος των γεννητικών όρμονών στο αίμα. Η φυσιολογική ορμονική λειτουργία των όρχεων δεν συνδυάζεται με το παθολογικό μέγεθος του πέους. 


Η δεύτερη εξέταση είναι το τεστ της σταγδανδίνης.  Πρόκειται για μια προκλητή στύση, που επιτρέπει στον ειδικό να μελετήσει με ακριβείς διαστάσεις το μέγεθος του πέους όταν είναι σε στύση και να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο. Η αντικειμενικότητα αυτών των εξετάσεων καταφέρνει να ξεκαθαρίσει αμφιβολίες μιας ολόκληρης ζωής. 


Η μέτρηση, από ειδικό, του μήκους τρυ πέους τόσο σε χαλαρή κατάσταση όσο και με πρόκληση στύσης αποτελούν τους πλέον αξιόπιστους τρόπους εκτίμησης του μεγέθους. 


 Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X