Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κύμα τζιχαντιστών στην ΕΕ αν καταρρεύσει η Ελλάδα!
Κύμα τζιχαντιστών στην ΕΕ αν καταρρεύσει η Ελλάδα!  thumbnail

Κύμα τζιχαντιστών στην ΕΕ αν καταρρεύσει η Ελλάδα!

Σ'ένα μήνυμα που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα προς τον κλειστό πυρήνα της Ευρώπης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοντζιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας καθώς αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο εισόδου μεταναστών ακόμα και τζιχαντιστών στη Γηραιά Ήπειρο. Πολιτικοί παράγοντες δεν προσδιορίζουν αν αυτό αποτελεί έναν ακόμα μοχλό πίεσης (συντονισμένα) προς τους εταίρους ώστε να υποχωρήσουν οι ακραίες πιέσεις, όμως πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός πως ο Υπ. Εξωτερικών έχει προγραμματισμένες συνεντεύξεις σε δυο γερμανικά κανάλια αύριο, όπου σίγουρα θα κληθεί να απαντήσει…


Στο περιθώριο της άτυπης συνεδρίασης των Υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στην παρουσίαση της Ελλάδας από τα ΜΜΕ και πολιτικούς στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Επεσήμανε μεταξύ άλλων πως τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα, όπως επίσης η Συρία, το Ιράκ, η Βόρεια Αφρική και φυσικά η Ουκρανία.


«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


«Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά… Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».


«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ… Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά… Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.


Στο δεύτερο κομμάτι της δήλωσής του, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως, «είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί άλλος τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα, αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να ανατραπεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το να επιλέγει να το κάνει αυτός κανείς σιγά-σιγά – αυτό κάνει τώρα – τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος». 


www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X