Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Kατρούγκαλος: Θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι του δημοσίου
Kατρούγκαλος: Θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι του δημοσίου thumbnail

Kατρούγκαλος: Θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι του δημοσίου

Για τις προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα μίλησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.


Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε ότι όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες τώρα έχουν "παγώσει" με δικό του έγγραφο, θα δρομολογηθούν κατόπιν ελέγχου και προγραμματισμού. Μάλιστα, θέλησε να οριοθετήσει και τους χώρους που θα γίνουν. Οπως εξήγησε προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη συνέντευξή του, δεσμεύτηκε για την επαναφορά όλων των διαθέσιμων και απολυμένων, οι οποίοι υπολογίζονται στους 3.900, ενώ προανήγγειλε την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως "προθάλαμο για απόλυση".


Τι είπε για τους… καλωδιωμένους πολίτες σε ρόλο ράμπο της Εφορίας


Σχολιάζοντας το μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με τη βοήθεια των πολιτών ,  ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η καλωδίωση δεν γίνεται για την προστασία του κράτους αλλά για την προστασία του ανθρώπου και εξήγησε πως με το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτεται το πρόβλημα της διαφθοράς στους ελέγχους.


Τέλος, επιβεβαίωσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα κάνοντας λόγο για ένα λογικό μέτρο.To σχέδο πιο αναλυτικά 


Σχέδιο για την κατάργηση της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ) στο Δημόσιο και τη μετατροπή της σε συμβάσεις τακτικού (μόνιμου) προσωπικού επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους". Η πρόταση που αφορά τουλάχιστον 40.000 υπαλλήλους έχει κατατεθεί από τον αρμόδιο αν. υπουργό Γ.Κατρούγκαλο στην ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βρίσκει σύμφωνους τους συνδικαλιστές, καθώς ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική πρόβλεψη θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.


Η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού σχεδιάζεται προκειμένου να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας και να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο σε συνδυασμό με τη δημιουργία οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού θωρακίζει τους εργαζόμενους από απολύσεις, ενώ τους εντάσσει ισότιμα στο καθεστώς κινητικότητας. Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που θα αποκτήσουν εργασιακή σχέση μόνιμου προσωπικού θα μπορούν να διατηρήσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό φορέα που κατέβαλλαν εισφορές , όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν το ΙΚΑ.


Πηγή: www.enikos.gr


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X