Εκτός δεύτερης φάσης με άκυρες Κοκλώνη και Στεργιούλης

Πράγα Αποστολή  Κάρολος Σαργολόγος

Αγωνιζόμενη στην πρώτη προκριματική σειρά των 60 μέτρων η Γεωργία Κοκλώνη έκανε άκυρη εκκίνηση με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας των αγώνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον δεύτερο γύρο προκρίνονταν απευθείας τέσσερις αθλήτριες και οι τέσσερις πρώτες με βάση τον χρόνο από όλες τις προκριματικές σειρές.

Ασφαλώς η πρόκριση της έμπειρης αθλήτρια για τον δεύτερο γύρο έδειχνε περισσότερο διαδικαστικό θέμα όμως το αγωνιστικό σκέλος ελλοχεύει πάντα ανάλογες παγίδες.

Στην σειρά της πρώτη τερμάτισε η Ελβετίδα Μουγίγκα Καμούτζι με 7.22, ενώ τον κορυφαίο χρόνο από τις πέντε προκριματικές σειρές σημείωσε η νεαρή Ολλανδή Ντάφνε Σίπερς με χρόνο 7.07

Την έντονη απογοήτευση της εξέφρασε η 33χρόνη Γεωργία Κοκλώνη, με δύο μετάλλια σε αντίστοιχες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλειστού στίβου αφού η ακύρωση της την έφερε σε κατάσταση απελπισίας: «Είμαι καταφανώς στενοχωρημένη γιατί ακυρώθηκα, ακούγοντας τον κρότο από το πιστόλι του αφέτη, δεν συνειδητοποίησα το πόσο γρήγορα έφυγα. Ήδη όμως το κακό είχε γίνει ήμουν έτοιμη όχι μόνο να περάσω στον ημιτελικό αλλά και για να πετύχω έναν χρόνο που θα με αντιπροσώπευε. Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά στους αγώνες».

Άκυρος και ο Στεργιούλης στα 60μ.
Άκυρος και ο Μάκης Στεργιούλης ο οποίος εκκίνησε σαν σφαίρα στην πρώτη προκριματική σειρά των 60 μέτρων.
Όντας ιδιαιτέρως αγχωμένος πριν τον αγώνα και θέλοντας να εξασφαλίσει την ιδανική εκκίνηση η οποία θα του έδινε τα εχέγγυα για την πρόκριση του στον ημιτελικό ο 29χρόνος αθλητής πρόλαβε τον αφέτη εκκίνησης με αποτέλεσμα να ακούσει αμέσως τη  διπλή πιστολιά ακύρωσης και ακολούθως να πιστεύει σε αυτό που συνέβη.

Σχετικά άρθρα