Πέμπτος ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε ρίχνοντας τον πήχη του επί κοντώ στην πρώτη προσπάθεια του στα 5,45μ., αλλά ανέκτησε την ψυχολογία του έπειτα και υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55,  5,65μ. και τα 5,75μ. αλλά προσπάθησε ανεπιτυχώς στα 5,80μ. τρεις φορές και κατετάγη τελικά πέμπτος.
Ωστόσο το άλμα στα 5,75μ. του αθλητή του Δημήτρη Κυτέα είναι καλύτερη ατομική του επίδοση για το 2015 και φυσικά με την τροπή που πήρε ο αγώνας αποτελεί επιτυχία, καθότι όπως αναμενόταν το χρυσό ενθυλάκωσε ο Γάλλος Ολυμπιονίκης με 6,04μ. κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο, το ασημένιο με 5,85μ. στην πρώτη προσπάθεια του ο Ρώσος Αλεξάντρ Γκρίπιτς και το χάλκινο με την ίδια επίδοση ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ.
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Πολωνός Ρόμπερτ Σομπέρα με 5,80μ. και στην πέμπτη ο Κώστας Φιλιππίδης, στην έκτη ο  Γάλλος Βαλεντίν Λαβιλενί (αδελφός) του Ρενό με 5,65μ., στην έβδομη ο Τσέχος Γιάν Κουντλίτσα με  την ίδια επίδοση, στην όγδοη επίσης με 5,65μ. ο Ρώσος Αντόν Ιβάκιν και στην ένατη και έσχατη θέση του τελικού του Επι-κοντώ ο Γερμανός Τομπίας Σέρμπαθ με 5,45μ.
Μεγάλη επίδοση πέτυχε η νικήτρια του μήκους γυναικών Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς η οποία στο τρίτο της άλμα ¨καρφώθηκε¨ στα 6,98μ. δημιουργώντας εθνικό ρεκόρ, σε ένα αγώνισμα που κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την Γερμανίδα Σουεθίν-Ταρούμ Μογκουενάρα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο με 6,83μ. και την μόλις 18χρόνη Ρουμάνα Φιορεντίνα Μαρίνκου με 6,79 το χάλκινο. Η προανφερθείσα επίδοση αποτελεί νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ νεανίδων.
Το χρυσό μετάλλιο στο ύψος γυναικών κατέκτησε η Ρωσίδα Μαρία Κούτσινα στα 1,97μ. μετά από μπαράζ με την  Ιταλίδα Αλέσια Τροστ η οποία είχε υπερβεί το ίδιο ύψος και  το χάλκινο μετάλλιο η Πολωνή Καμίλα Λιβτσίνκο, σταθερότερη φέτος αθλήτρια στον κόσμο (σε μεγάλα ύψη) με άλμα 1,94μ.

Σχετικά άρθρα