Πρίφτης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την νοοτροπία»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νοοτροπία που έδειξαν στην σημερινή εντός έδρας νίκη του Άρη επί του Κοροίβου έδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νοοτροπία που έδειξαν σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «κίτρινων» και εξήγησε: «Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι γιατί ο Κόροιβος είναι σοβαρή ομάδα, αντιστέκεται, προσπαθεί να διαβάσει το ματς και έχει κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εκνευρισμένοι και αγχωμένοι. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε σύμφωνα με τη φύση μας, που είναι σίγουρα αμυντική και είχαμε τον Σάσα (σ.σ. Βεζένκοφ) που είναι από τους βασικούς μας πυλώνες στην επίθεση, σε ένα παραγωγικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου με διαδοχικά τρίποντα πήραμε διαφορά. Σε αυτό το πρωτάθλημα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και εκεί έγκειται και η σοβαρότητα κάθε ομάδας, στο πώς προσεγγίζει την κάθε αναμέτρηση».
«Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στο β’ γύρο, συνεχίζουμε την  προσπάθειά μας», πρόσθεσε ο Πρίφτης και απαντώντας σε ερωτήσεις επισήμανε:
Για το άγχος του πρώτου μέρους: «Τα παιχνίδια στο γήπεδό σου θεωρητικά πρέπει πάντα να τα κερδίζεις και απέναντί μας είχαμε μια σοβαρή ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της. Αυτός ο συνδυασμός έφερε νευρικότητα στο παιχνίδι μας».
Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι έντονη και μας έχει βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθειά μας. Υπάρχουν στιγμές που στα παιχνίδια γινόμαστε ένα. Αυτό δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Γινόμαστε πραγματική ομάδα όλοι μας. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να είναι κοντά μας».
Για την συνεισφορά των Πουλιανίτη, Δήμα: «Έπρεπε να το πω νωρίτερα: Με κάνει πολύ χαρούμενο που κάποια παιδιά τα οποία προπονούνται (και φάνηκε σήμερα ότι προπονούνται), εκεί που χρειάστηκε ήταν παρόντες. Και ο Δήμας και ο Πουλιανίτης. Αυτό βοηθάει την  ομάδα να είναι πιο συμπαγής και να αισθάνεται πιο ασφαλής. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τις σκέψεις μας για το μέλλον, να μην έχουμε πρόωρες σκέψεις, γιατί το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και μακρύ».
Για τους χαμηλούς τόνους που διατηρεί: «Το ταλέντο αυτής της ομάδας είναι ότι έχει αυτογνωσία και μετριοφροσύνη. Δεν έχουμε το περίσσιο ταλέντο σαν ικανότητα, εκτός του Σάσα. Ο αρχικός μας στόχος δεν ήταν η τετράδα, μέσα από συζητήσεις με τη διοίκηση είπαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι. Γι’ αυτό μας ακούτε έτσι. Στο πίσω  μέρος του μυαλού μας υπάρχουν πολλά, αλλά μέχρι αυτό να φτάσει αυτό στο στόμα μας, πρέπει να έχουμε σύνεση. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο, έχουμε μόλις μία εντός έδρας αναμέτρηση που πρέπει να κερδίσουμε, αυτή με τον Πανιώνιο και άλλα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στα οποία ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ εκτός έδρας παίζουμε με ομάδες που είναι πολύ καλές ή παλεύουν να σωθούν. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια μας».
Η άμυνα, τα μεγάλα σουτ και ο Βεζένκοφ ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους «κίτρινους» στην εύκολη νίκη επί του Κόροιβου στο δεύτερο ημίχρονο, σύμφωνα με τον Τάσο Δήμα, τον 27χρόνο περιφερειακό του Άρη: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε και την απουσία του Σπύρου Μούρτου και ο Πάσαλιτς φορτώθηκε με γρήγορα φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο παίξαμε την άμυνά μας και μαζί με κάποια μεγάλα σουτ και την ώθηση του Βεζένκοφ πήραμε τη νίκη. Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, εμείς όμως βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι».
«Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει όταν χρειάζεται», απάντησε ο Δήμας σε ερώτηση την δική του απόδοση και πρόσθεσε: «Και εγώ και ο Στέλιος Πουλιανίτης έχουμε συγκεκριμένους ρόλους στην ομάδα».

Σχετικά άρθρα