Αρχική / Πολιτισμός / City life / Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico στο Gazarte
Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico στο Gazarte thumbnail

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico στο Gazarte

Το τέταρτο της άλμπουμ, με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης», παρουσιάζει η Σαβίνα Γιαννάτου την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Gazarte, ξεκινώντας από την Ελλάδα την Ευρωπαϊκή της περιοδεία για την προώθηση του δίσκου.Ένας δίσκος-αναφορά στη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα των Primavera en Salonico, διεισδύοντας σε βάθος στην πλούσια και σύνθετη ιστορία της. Γνωστή κάποτε και ως Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, η Θεσσαλονίκη υπήρξε φιλόξενο σπίτι για μια σειρά από πολιτισμούς, θρησκείες, εθνικές κοινότητες. Έλληνες, Εβραίοι, Τούρκοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αρμένιοι, Σλαβομακεδόνες και Έλληνες του Πόντου έχουν μοιραστεί την ποικιλόμορφη ζωή της πόλης.


Η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει φωνή σε όλους αυτούς, ερμηνεύοντας ακόμη και ένα ιρλανδικό τραγούδι, σε αυτό το πολύγλωσσο ρεπερτόριο, στο οποίο η ερμηνεία της λάμπει και γίνεται εκπρόσωπος των μύθων της πόλης.


Οι Primavera en Salonico, ένα από τα πιο ευρηματικά γκρουπ κάθε μουσικού ιδιώματος, καθώς συνδιαλέγεται με τις εμπνευσμένες και πολυποίκιλες ενορχηστρώσεις του Κώστα Βόμβολου. Αυτό το έντονα ιδιοσυγκρασιακό γκρουπ απαρτίζεται από μουσικούς που έχουν συνεργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια. ιδρύθηκαν το 1993 για να ερμηνεύσουν τις ενορχηστρώσεις του Κώστα Βόμβολου σε μια επιλογή Σεφαραδίτικων τραγουδιών με ερμηνεύτρια τη Σαβίνα. Αλλά οι μουσικοί δεσμοί ανάμεσα σε αρκετά από τα μέλη τους ξεκινούν ακόμα πιο παλιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, έχουν παίξει παραδοσιακή μουσική και εντελώς πειραματική μουσική και το φάσμα της εμπειρίας τους, ανοίγει νέες προοπτικές στην απόδοση των τραγουδιών.


Ώρα έναρξης: 21:00


Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 25 ευρώ | Β ζώνη: 20 ευρώ | Όρθιοι: 10 ευρώ
Ταμείο: A ζώνη: 28 ευρώ | Β ζώνη: 23 ευρώ | Όρθιοι: 13 ευρώ


Προπώλησηεισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876, www.gazarte.gr, www.viva.gr, www.public.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X