Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Ερωτικές Ιστορίες Αναγνωστών: "Σεξ με άλλα ζευγάρια"
Ερωτικές Ιστορίες Αναγνωστών: "Σεξ με άλλα ζευγάρια" thumbnail

Λουκία, 56 ετών

Ερωτικές Ιστορίες Αναγνωστών: "Σεξ με άλλα ζευγάρια"

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Είμαι 56 χρονών και εδώ και τρία χρόνια έχω σχέση με έναν συνομήλικό μου μεταξύ μας υπάρχει αγάπη καλή επικοινωνία μεγάλη τρυφερότητα και πολύ καλό σεξ πριν από ενάμισυ χρόνο με απάτησε κάνοντας σεξ με ένα ζευγάρι μου υποσχέθηκε πως δεν θα ξανασυμβεί και τελικά συνέχισα μαζί του πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως και πάλι με απατούσε με το ζευγάρι για 6 μήνες τουλάχιστον ανά τακτά χρονικά διαστήματα τώρα μου υπόσχεται πως με τίποτα δεν θα το ξανακάνει γιατί τώρα λέει συνειδητοποίησε πόσο σημαντική είναι η σχέση του μαζί μου και με παρακαλάει να είμαστε και πάλι μαζί μου λέει πως αν και του αρέσει να κάνει σεξ με ζευγάρια δεν θα το κάνει γιατί δεν αντέχει τη ζωή χωρίς εμένα λέει πως τώρα κατάλαβε τη σημαντικότητα της αγάπης έναντι του περιστασιακού σεξ μου λέει πως άλλαξε πως είναι ένας καινούργιος άνθρωπος πως το περιστασιακό σεξ με τα ζευγάρια δεν είναι τίποτα μπροστά σ αυτό που υπάρχει μεταξύ μας πείτε μου σας παρακαλώ είναι δυνατόν αυτός ο άντρας να έχει πραγματικά αλλάξει αξίζει να προσπαθήσω να τον εμπιστευτώ.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Βιβή Σωτηροπούλου 


Βιβή Σωτηροπούλου


Αγαπητή κυρία,


Φαίνεται από τις περιγραφές σας ότι η σχέση σας είναι πολύ ικανοποιητική και σας δίνει πολλά. Ο ιδανικός συνδυασμός στη σχέση είναι μια ισορροπημένη επικοινωνία και σεξουαλική ζωή που επίσης από τις περιγραφές σας φαίνεται να απολαμβάνατε μέχρι πρότινος. Κατά την εξέλιξή της σχέσης βέβαια, συχνά ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον αγαπημένο μας για θέματα που δεν είχαμε προβλέψει ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαφωνίας, όπως εσείς τώρα. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τί ωθεί τον σύντροφό σας σε αυτή τη συμπεριφορά και να επιμείνετε στην κάθετη αντίθεσή σας εφόσον αυτό ισχύει. Καλό είναι να κουβεντιάσετε μαζί του, εξηγώντας του παράλληλα τη δική σας αντίθεση σε ότι γίνεται, αντί να του βάζετε τελεσίγραφα, γιατί μ' αυτό τον τρόπο δεν αισθάνεται ότι καταλαβαίνετε τη θέση του, αλλά του υποδεικνύετε τί να κάνει με αυταρχικό τρόπο. Θα εκπλαγείτε να δείτε τί μπορεί να κάνει κάποιος όταν αισθάνεται ότι τον κατανοούν και θέλουν να βοηθήσουν αντί να τον επικρίνουν και νουθετήσουν. Βεβαιωθείτε ότι η δική σας αρνητική στάση εκπορεύεται από τη γνήσια αντίρρησή σας σε αυτά που συμβαίνουν και όχι από εγωιστικά κίνητρα. Σε κάθε περίπτωση πρώτα μιλήστε μαζί του ανοιχτά και με θετική διάθεση και στη συνέχεια βάλτε τα όριά σας εξηγώντας τη δική σας θέση και επιθυμία. Δώστε χρόνο κάτω από αυτή τη νέα δική σας οπτική και στάση και δείτε τί μπορεί να συμβεί πριν προβείτε σε ριζικές αποφάσεις υπό την πίεση των συναισθημάτων.

 


ΘΕ.ΣΥ Θετική Συμπεριφορά στην Ψυχική Υγεία
Στοιχεία Επικοινωνίας: www.thesy.gr , info@thesy.gr, 210 97 01 104

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X