Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Πότε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης μετά από ελεύθερο σεξ;
Πότε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης μετά από ελεύθερο σεξ; thumbnail

Νιόβη, 18 ετών

Πότε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης μετά από ελεύθερο σεξ;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 18 ετών και πηγαίνω στην Τρίτη Λυκείου. Η ιστορία πιστεύω γνωστή και συνηθισμένη, βρίσκομαι στην πρώτη ολοκληρωμένη μου σχέση και μπορώ να πω ότι είμαι τρομοκρατημένη. Βρέθηκα με το αγόρι μου χωρίς προφυλάξεις 2 φορές μέσα στην περασμένη εβδομάδα και παρόλο που δεν έφτασε στην εκσπερμάτιση  όσο βρισκόταν μέσα μου εγώ φοβάμαι πολύ. Συγκεκριμένα άργησε ΠΟΛΥ αφού σταματήσαμε και μου είπε πως είναι σίγουρος ότι δεν έγινε κάτι ανησυχητικό αλλά εγώ αγχώνομαι. Βρίσκομαι στη δεύτερη μέρα καθυστέρησης και νιώθω ελαφρώς πρησμένο το στήθος μου αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχει περίπτωση αυτή η μικρή καθυστέρηση να οφείλεται σε πιθανή εγκυμοσύνη και πότε εάν συνεχιστεί πρέπει να κάνω τεστ εγκυμοσύνης δεδομένου ότι από την υποτιθέμενη σύλληψη έχει περάσει το πολύ μία εβδομάδα.


 


Στο ερώτημα απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ευχαριστούμε πολύ για το e-mail σου.


Κάθε νέα γυναίκα που έχει ενεργή σεξουαλική ζωή και έχει καθυστέρηση στην περίοδό της, θα πρέπει κανονικά να κάνει ένα τεστ κύησης, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο μίας εγκυμοσύνης. Τα τεστ αυτά μπορείς να τα προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο και είναι πολύ αξιόπιστα, ακόμα και με 1-2 ημέρες καθυστέρηση.


Ωστόσο, εφόσον έχεις ξεκινήσει την σεξουαλική σου ζωή καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου για τις επιλογές σου γύρω από την αντισύλληψη και να συζητήσεις μαζί του τη δυνατότητα μίας συστηματικής μορφής αντισύλληψης, ώστε να μην χρειαστεί να περάσεις ξανά αυτό το άγχος του «είμαι δεν είμαι έγκυος» και για να μπορείς να απολαμβάνεις τη σχέση σου χωρίς το φόβο μίας ανεπιθύμητης κύησης. Με τον γιατρό σου μπορείς να συζητήσεις όλα τα θετικά και αρνητικά των μεθόδων αντισύλληψης και να βρεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα, ενώ μπορείτε να συζητήσετε και θέματα που αφορούν στην προστασία από τα λεγόμενα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και τη χρήση του προφυλακτικού, για το Τεστ-Παπ που πρέπει να κάνεις αφού έχεις ξεκινήσει τη σεξουαλική σου ζωή, για το εμβόλιο έναντι του ιού HPV κτλ.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X