Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Τι λέει η Αγγελική για τον Χ.Ξηρό;
Τι λέει η Αγγελική για τον Χ.Ξηρό; thumbnail

Τι λέει η Αγγελική για τον Χ.Ξηρό;

Νέα στοιχεία και εντυπωσιακές λεπτομέρειες για το σχέδιο "Γοργοπόταμος" που προέβλεπε την απόδραση των φυλακισμένων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" και των ποινικών φίλων τους από τον Κορυδαλλό.


Μέσα από τα ντοκουμέντα, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση, περιγράφεται το σχέδιο των επιθέσεων που ετοίμαζαν.


Στην πυκνή αλληλογραφία της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου με τον Χρήστο Τσάκαλο και τα υπόλοιπα μέλη του "πυρήνα φυλακής" περιγράφεται βήμα προς βήμα η προετοιμασία του σχεδίου. Τουλάχιστον 9 επιστολές -στις 3, 16, 18, 20, 21, 23, 24, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2014- στέλνει η φοιτήτρια "προς όλους".


Θυμός για τον Ξηρό
Πέρα από τα "διαδικαστικά", που περιλαμβάνουν την αγορά των πρώτων υλών για την κατασκευή βομβών και το "ψήσιμό" τους, την εξεύρεση των διαδρομών διαφυγής και τις συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη, στις επιστολές μεταξύ των "Πυρήνων" και της 22χρονης Αγγελικής κυριαρχεί ο θυμός τους για τονΧριστόδουλο Ξηρό γιατί έκανε λάθη στις κατασκευές δύο βομβών, αλλά και γιατί "έβγαζε ζουμιά" ο εκρηκτικός μηχανισμός-μαμούθ που ετοιμαζόταν για την επίθεση στον Κορυδαλλό.


"Έχω γνωρίσει κάμποσους βλαμμένους τύπους σαν αυτόν και ξέρω πως ο καλύτερος τρόπος να τους κρατάς στην κατάσταση που θέλεις είναι να τους ενισχύεις το "εγώ" τους, γιατί, αντίθετα με το τι δείχνουν, δεν έχουν και πολλή αυτοπεποίθηση, γι' αυτό χρειάζονται "οπαδούς" και γενικά κάποιον να τους λέει πόσο τέλειοι είναι", αναφέρει σε μία από τις επιστολές. Ο Χρ. Ξηρός -"Νίκος" όπως τον έλεγαν μεταξύ τους οι συνεργοί του- χαρακτηρίζεται ως "Ικαριώτης π… ης και τεμπέλης" που πρέπει να τον ξεγελούν με κολακευτικά σχόλια.
 


www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X