Το νέο Μουσείο του Ολυμπιακού!

Τη δημιουργία του νέου Μουσείου του Ολυμπιακού με δωρεά πάνω από 3 εκ. ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ανακοίνωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων για την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση του πειραίκού συλλόγου, στις 10 Μαρτίου του 1925.
Στην παρουσίαση που έγινε από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά, μίλησαν για την ιστορική επέτειο τόσο ο Κριστιάν Καρεμπέ, όσο και ο Γιάννης Μανιάτης. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τονίζει τη σημασία της κατάκτησης του νταμπλ ώστε να τιμηθεί η συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.
Οι δηλώσεις
Μανιάτης: «Ο ενδοξότερος σύλλογος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε Θρύλος, δεν είναι τυχαίο ότι τον υποστηρίζει η μισή Ελλάδα. Ολοι εμείς που φοράμε τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τη φετινή χρονιά-ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου».
Καραπαπάς: «Είναι ένα λιτό λογότυπο,με τα τέσσερα αστέρια μας και τη χρονιά της ίδρυσης, θα υπάρχει παντού σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας στην επόμενη σεζόν. Από την 1η Μάρτη όλα τα ψηφιακά μας μέσα έχουν ντυθεί με εντυπωσιακά εικαστικά προς τιμή των 90 ετών. Επίσης ο κόσμος του Ολυμπιακού καταθέτει στο Olympiacos TV την ψυχή του. Αυτός ο κόσμος που έχει κάνει τον Ολυμπιακό τη μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα. Αναμνήσεις μια ζωής από απλούς φιλάθλους, που δεν κουραζόμαστε να βλέπουμε. Κι όλοι μας αναγνωρίζουμε μέσα από αυτές τις διηγήσεις την δική μας σχέση με τον Ολυμπιακό, τη μεγάλη αγάπη μας.
Μια ακόμη δράση είναι η δημιουργία του παγκόσμιου χάρτη του Ολυμπιακού, με φίλους της ομάδας να στέλνουν e mails για τον Ολυμπιακό από κάθε γωνιά του κόσμου. Κι ο χάρτης αυτός ήδη σχηματίζεται. Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλους τους μεγάλους συλλόγους. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμη όλοι στην Ελλάδα, θα το καταλάβουν. Είδατε τι έγινε στη Μαδρίτη, στο ματς της Ατλέτικο με τη Βαλένθια όπου τιμήθηκε η επέτειός μας.
Στις μπουτίκ μας θα υπάρχει σειρά προίόντων για τα 90 χρόνια, ενώ από αύριο το Red Store θα δίνει σε αγορά ενός προϊόντος, άλλο ένα δωρεάν. Επίσης αύριο θα υπάρχει σε όλα τα καταστήματα του Πειραιά ημέρα ερυθρόλευκων αγορών, θα υπάρχουν εκδηλώσεις όλη την ημέρα, ενώ θα υπάρξει και μια βραδιά που θα ανακοινωθεί προσεχώς πάλι με ειδικές τιμές προς τιμήν της επετείου.
Επίσης θα υπάρξει μια ειδική έκδοση «90 χρόνια Θρύλος» με σκοπό μας να μπει σε κάθε σπίτι γι΄αυτό θα είναι αρκετά οικονομική, θα διανεμηθεί μέσω των εφημερίδων ώστε να φτάσει παντού. Και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη UNICEF.
Όλη η Ολυμπιακή οικογένεια θα γιορτάσει αυτά τα 90 χρόνια, τη γέννηση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου. Θα υπάρξουν και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις, θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου.
Αυριο το βράδυ οι φίλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζουν μια μεγάλη έκπληξη στον Πειραιά, κάτι πολύ εντυπωσιακό που δεν έχει ξαναγίνει από οπαδούς ομάδας. Θα είμαστε όλοι εκεί να το απολαύσουμε.
Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει το δόγμα ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας και αδιαίρετος. Με τη στήριξη στον Ερασιτέχνη και οπουδήποτε χρειάζεται ο σύλλογος. Τα 6-7 εκ. ευρώ που έχουν ξοδευτεί για τον Ερασιτέχνη θα μπορούσαν να είχαν δοθεί σε μια μεγάλη μεταγραφή, αλλά δεν θα ήταν τόσο σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι ευλογημένος γιατί έχει παντού ηγέτες. Ο κ. Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, οι κ.κ. Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ, ο κ. Κουντούρης που έχει κάνει σημαντική δουλειά στον Ερασιτέχνη.
Το Μουσείο θα γίνει στον ίδιο χώρο και θα έχει διπλάσια έκταση. Θα είναι ένας τουριστικός προορισμός και θα έχει ενδιαφέρον για όλο τον κόσμο».
Καρεμπέ: «Είμαστε περήφανοι για το σύλλογο, πριν από το Γιάννη και εμένα υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έκαναν σπουδαία κατορθώματα. Νιώθω πολύ μικρός μπροστά στα κατορθώματα που έχουν επιτευχθεί αυτά τα 90 χρόνια. Για να γιορταστεί αυτή η επέτειος, ο κ. Μαρινάκης για να τιμήσει αυτή την ιστορική στιγμή, σκέφτηκε και αποφάσισε να δωρίσει περισσότερα από 3 εκ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου Μουσείου του Ολυμπιακού που θα είναι διπλάσιο από το σημερινό, ώστε να γίνει ακόμη πιο γνωστό το όνομα και η ιστορία του συλλόγου. Στο Μουσείο θα υπάρχουν ψηφιακές τεχνολογίες, διαδραστικό περιεχόμενο έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το όνομά μας. Όχι μόνο στους οπαδούς μας, αλλά και στους τουρίστες, τους ξένους που έρχονται στον Πειραιά. Θα αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας».

Σχετικά άρθρα