Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Τo 51% των γυναικών της Ευρώπης σκοτώνουν οι καρδιαγγειακές παθήσεις
Τo 51% των γυναικών της Ευρώπης σκοτώνουν οι καρδιαγγειακές παθήσεις thumbnail

Τo 51% των γυναικών της Ευρώπης σκοτώνουν οι καρδιαγγειακές παθήσεις


Το 51% των γυναικών στην Ευρώπη σκοτώνει η καρδιαγγειακή νόσος (CVD), με τα θύματα λόγω καρκίνου του μαστού να ανέρχονται μόλις στο 3%, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες, υπογραμμίζοντας ότι "σε μεγάλο βαθμό μπορούν να προληφθούν".


"Η CVD εξακολουθεί να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό μείζον πρόβλημα για την υγεία του ανθρώπου, παρόλο που ο καρκίνος του μαστού είναι ευρύτερα γνωστός ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στις γυναίκες" όπως τονίζει η Dr Susanna Price, εκπρόσωπος της ESC, υπογραμμίζοντας πως "Η CVD αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου των γυναικών στην Ευρώπη, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταλήγει το 51%, σε σύγκριση με το 3% που καταλήγει εξαιτίας του καρκίνου του μαστού".


Σύμφωνα με την Dr Susanna Price, ο κίνδυνο της καρδιακής νόσου στις γυναίκες τείνει να υποτιμάται λόγω της αντίληψης της προστασίας που παρέχουν τα οιστρογόνα. Στην πραγματικότητα, αυτό καθυστερεί απλώς την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, κατά 10 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένος κίνδυνος για τις γυναίκες που θα αφεθούν δίχως θεραπεία, αφήνοντας τες περισσότερο ευάλωτες στην καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.


Όπως προκύπτει απ' τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC):
• οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης
• Το CVD προκαλεί το 51% των θανάτων στις γυναίκες και το 42% των θανάτων στους άνδρες στην Ευρώπη
• Το CVD σκοτώνει το 51% των γυναικών στην Ευρώπη και ο καρκίνος του μαστού προκαλεί το 3% των θανάτων
• Το κάπνισμα προκαλεί μεγαλύτερους κινδύνους στις γυναίκες, διότι μεταβολίζουν τη νικοτίνη ταχύτερα, ιδιαίτερα σε εκείνους που λαμβάνουν αντισυλληπτικά
• Ο διαβήτης τύπου 2 διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες, ενώ τριπλασιάζει τον κίνδυνο στις γυναίκες.virus.com.gr/ http://www.escardio.org


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X