Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φοροδιαφυγή: Το σχέδιο για τη λοταρία με τις αποδείξεις
Φοροδιαφυγή: Το σχέδιο για τη λοταρία με τις αποδείξεις thumbnail

Φοροδιαφυγή: Το σχέδιο για τη λοταρία με τις αποδείξεις

Νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, φέρνει η κυβέρνηση με σκοπό την είσπραξη εσόδων και μάλιστα σε μόνιμη βάση αλλά και και την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.

Έτσι λοιπόν μια από τις μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες στους δανειστές κάνει λόγο για "λοταρία" με τις αποδείξεις λιανικής.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που κατατέθηκαν στο Eurogroup και για τα οποία ξεκινά η συζήτηση με τους θεσμούς (δηλαδή την τρόικα) είναι τα "επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε "λοταρία". Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση".

Η εφαρμογή του μέτρου στην Πορτογαλία έγινε με θεαματικά αποτελέσματα καθώς η ζήτηση αποδείξεων έφτασε στο 45% με έσοδα 1,6 δισ. ευρώ το χρόνο.

Η λοταρία των αποδείξεων εφαρμόζεται επίσης στη Μάλτα, τη Σλοβακία και σε άλλες χώρες.

Με βάση το πορτογαλικό μοντέλο εκείνος που θα κερδίσει στην κλήρωση μπορεί να κερδίσει αυτοκίνητο ή μετρητά, ενώ στη Σλοβενία και τη Μάλτα, τα κέρδη είναι μετρητά.


www.madata.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X