Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πράγματα που οι γυναίκες θεωρούν σέξι στον άνδρα
Πράγματα που οι γυναίκες θεωρούν σέξι στον άνδρα  thumbnail

Πράγματα που οι γυναίκες θεωρούν σέξι στον άνδρα

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, το 40% δίνει σημασία στο πρόσωπο προσέχοντας περισσότερο τα μάτια 18% και τα χείλη 15%, ενώ ένα μόνο 5% δίνει σημασία στα μαλλιά! Το 59% δίνει σημασία στο σώμα, προτιμώντας άνδρες ψηλούς και με πλάτες και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους γοφούς. Αλλά και έρευνες στην Αμερική επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες προτιμούν ψηλούς άνδρες με κανονικό σώμα και ανοιχτές πλάτες και όχι ιδιαίτερα αδύνατους.


Για κάποιες γυναίκες το όμορφο είναι συνώνυμο της καλής ποιότητας. Θεωρούν ότι ό,τι είναι καλό από έξω είναι και από μέσα. Υποσυνείδητα, δηλαδή, πιστεύουν ότι τα όμορφα άτομα είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο και θεωρούν ότι έχουν κι άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πιστεύουν ότι είναι φιλικοί, ενδιαφέροντες, ευαίσθητοι, έξυπνοι. Καθώς όμως αναζητούν πάνω τους αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πολύ πιθανό να τα εντοπίσουν.


Ποιες συνήθως τον προτιμούν: Συνήθως οι γυναίκες που δεν ψάχνουν σταθερή σχέση και επιθυμούν να κερδίσουν τα βλέμματα των άλλων μέσα από την επιλογή ενός εμφανίσιμου συντρόφου.


Γιατί: Από εξελικτικής άποψης, οι γυναίκες έλκονται από έναν εμφανίσιμο άνδρα γιατί υποσυνείδητα αναζητούν τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά που πιθανόν να αποκτήσουν μαζί του. Η έλξη για ψηλούς άνδρες με πλάτες έχει να κάνει με την υποσυνείδητη ανάγκη για προστασία που νιώθει το ασθενές φύλο. Τέλος, η ανάγκη να είναι μια γυναίκα δίπλα σε έναν όμορφο άντρα μπορεί να αποτελεί τονωτικό για την αυτοπεποίθησή της, καθώς θεωρεί ότι παίρνει και εκείνη μέρος από την λάμψη του.


Ένας επιτυχημένος άνδρας είτε οικονομικά είτε επαγγελματικά μπορεί να εξασφαλίσει μια σταθερότητα την οποία κάποιες ανασφαλείς γυναίκες φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.


Σύμφωνα όμως με το Ε.Σ.Ι. μόνο ένα 10% περίπου των γυναικών δηλώνουν πως θέλουν έναν σύντροφο με επαγγελματική καταξίωση και πετυχημένο, ενώ πιο χαμηλό είναι το ποσοστό των γυναικών που επιζητούν οικονομική ασφάλεια. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, οι νέες Ελληνίδες δεν αναθέτουν την οικονομική τους εξασφάλιση στη σχέση και στο σύντροφο. 
Ποιες τον προτιμούν: Γυναίκες που θεωρούν ότι τους αξίζει το καλύτερο μπορεί να προτιμούν τον επιτυχημένο άνδρα. Πολύ συχνά όμως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εξαρτημένες προσωπικότητες, γυναίκες δηλαδή που έχουν την τάση να στηρίζονται στους άλλους. Επίσης σε αυτή την κατηγορία μπορεί να ανήκουν και οι γυναίκες που δίνουν περισσότερο σημασία στις υλικές από ό,τι στις συναισθηματικές τους ανάγκες.


Γιατί: Σύμφωνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους, οι γυναίκες έλκονται από τους δυνατούς άνδρες. Η επιτυχία και ο πλούτος αποτελούν μορφή δύναμης, ενώ για κάποιες γυναίκες είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της άνεσης. Αυτός είναι ένας από τους πιθανούς λόγους που κάποιες γυναίκες έλκονται από τους πετυχημένους άνδρες. Επίσης για πολλές γυναίκες είναι σημαντικό να έχουν έναν σύντροφο ο οποίος έχει κερδίσει την αποδοχή του φιλικού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Και φυσικά, όσο πιο πετυχημένος είναι τόσο πιο πιθανό είναι να κερδίσει αυτή την αποδοχή.


Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ο χαρακτήρας είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας έλξης για τις γυναίκες. Χαρακτηριστικά όπως η κατανόηση, η ευαισθησία, η αφοσίωση φαίνεται ότι είναι αυτά που εκτιμούν περισσότερο οι γυναίκες οι οποίες σε 80% περίπου έχουν ως βασική προσδοκία σε μια σχέση την συναισθηματική κάλυψη.


Ποιες τον προτιμούν: Συνήθως οι γυναίκες που έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης συντρόφου δια βίου ή είναι σε φάση που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια και όχι οι νεότερες ή εκείνες που προτιμούν τις περιστασιακές σχέσεις.


Γιατί: Οι γυναίκες έχουν την τάση όταν επιλέγουν σύντροφο να προτιμούν σοβαρούς ακόμα και λίγο αντικοινωνικούς χαρακτήρες γιατί πιστεύουν ότι είναι αυτοί που φλερτάρουν λιγότερο και προφανώς θα είναι πιο πιστοί. Τέτοιοι χαρακτήρες είναι αυτοί με τους οποίους είναι πιο πιθανόν να έχει διάρκεια μια σχέση. Επίσης οι άνδρες με καλό χαρακτήρα είναι πιο πιθανόν να γίνουν καλοί και στοργικοί μπαμπάδες.


Ένα 10% των γυναικών αναζητά όλο το πακέτο: να είναι δηλαδή και όμορφος και επιτυχημένος και καλός χαρακτήρας. Είναι συνήθως εκείνες που θεωρούν ότι τους αξίζει πραγματικά το καλύτερο αλλά που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν σύντροφο.


Οι γυναίκες που προτιμούν τους μεγάλους


Συνήθως οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι η έλξη και η προτίμηση σε μεγάλους άνδρες μπορεί να κρύβει ζητήματα που αφορούν τη σχέση με τον πατέρα. Η εξιδανίκευση της πατρικής φιγούρας ή ακόμα και η ουσιαστική ή συναισθηματική απουσία του πατέρα ή η προβληματική σχέση μαζί του μπορεί να είναι ο λόγος που ωθεί κάποιες γυναίκες να προτιμούν να συνάπτουν σχέσεις με μεγαλύτερες άνδρες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που προτιμούν μεγαλύτερους άνδρες επειδή τους θεωρούν πιο ώριμους – δεδομένου ότι η ωριμότητα και η σοβαρότητα είναι ένα από τα στοιχεία που εκτιμά το 30% των γυναικών γυναίκες στους άνδρες.


Οι γυναίκες που προτιμούν τους πιο  μικρούς 


Συνήθως, η επιλογή κατά πολλά έτη μικρότερων συντρόφων έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Πολλές γυναίκες επιλέγουν νεότερους συντρόφους, γιατί έτσι νιώθουν κι εκείνες πιο νέες σημειώνοντας μια νίκη ενάντια στο χρόνο και στο γήρας. Νιώθουν μάλιστα ιδιαίτερα κολακευτικά όταν ένας νέος άνδρας τις φλερτάρει, καθώς αισθάνονται ότι η εμφάνισή τους μετράει.


Από τον Ζήση Παπαθανασίου, Επίκουρο καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγο, διευθυντή του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X