Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι είναι το σύμπλεγμα της Μαντόνα στο σεξ;
Τι είναι το σύμπλεγμα της Μαντόνα στο σεξ; thumbnail

Τι είναι το σύμπλεγμα της Μαντόνα στο σεξ;

Καταθλιπτικόμορφη συμπεριφορά μετά τov τοκετό. 


Σχεδόν όλες οι γυναίκες παρουσιάζουν καταθλιπτικόμορφη συμπεριφορά που διαρκεί περίπου δυο εβδομάδες  και συνήθως υποχωρεί σιαδιακά μέχρι το τέλος της λοχείας που φυσιολογικά ορίζεται στις 40 μέρες μετά τον τοκετό. 


 Τα συμπτώματα μπορεί να είναι οι απότομες και συχνές εναλλαγές στη συμπεριφορά και τη διάθεση της μητέρας, διαταραχές του ύπνου και της διάθεσης για φαγητό, ευερεθιστότητα, κακή διάθεση και εύκολη κόπωση.  


 Η απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες  που την ευχαριστούσαν σιο παρελθόν, συμπεριλαμβανόμενης  και της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι ένα συχνό σύμπτωμα.  Αν αυτή η καιαθλιπτικόμορφη συμπεριφορά παραιαθεί και μετά το τέλος της λοχείας, η γυναίκα θα πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού.


Η αρνητική στάση ιων ανδρών για σεξουαλική επαφή μετά την απόκτηση παιδιού, μπορεί να οφείλεται στους παρακάτω λόγους.


Το σύμπλεγμα της Μαντόνα:


Μια μερίδα ανδρών συνδέει τη μητρότητα με την έλλειψη κάθε σεξουαλικότητας  δεδομένου μάλιστα ότι η έννοια της  μητρότητας παραπέμπει στη δική τους μητέρα. Enions υπάρχουν άνδρες που αντιμετωπίζουν τη σύζυγό τους που έχει γίνει μητέρα σαν κάτι ιερό την οποία δεν πρέπει να μολύνουν με τη σεξουαλική πράξη. Η στάση αυτή είναι γνωστή σαν το σύμπλεγμα της Μαντόνα. 


Εικόνα σώματος


Τέλος υπάρχει πιθανότητα ένας άντρας να θεωρεί το σώμα της γυναίκας άσχημο λόγω των αλλαγών που μπορεί να έχει υποστεί κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης. Επίσης, ο άντρας μπορεί να ανησυχεί υποσυνείδητα για πιθανές αλλαγές και κακώσεις στα γεννητικα όργανα της γυναίκας μετά τον τοκετό. Όλα αυτά μπορεί να τον απωθούν από την ιδέα της σεξουαλικής δραστηριότητας.


Τι θα μπορούσε να κάνει το ζευγάρι


 Συζητήστε με το/τη σύζυγό σας για τους φόβους και τους προβληματισμούς σας.


Αν έχετε πάρει κιλά από την εγκυμοσύνη και δεν αισθάνεστε ελκυστική μπορείτε να ξεκινήσετε ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής στο γυμναστήριο η ακόμα και στο σπίτι.


Αν δεν έχετε την επιθυμία να κάνετε σεξ με το τη σύντροφο σας. προσεγγίστε τον/την με άλλους τρόπους δείχνοντας  τρυφερότητα.


Βοηθήστε τη σύζυγό σας στη φροντίδα του μωρού, με αυτό τον τρόπο θα την ξεκουράσετε και θα σας νοιώσει πιο κοντά σας.


Μην απομακρύνετε τη σύντροφό σας 


Μην πιέζετε τη σύζυγό σας να κάνετε σεξ.


Μην παραπονιέστε ότι ασχολείται μόνο με το μωρό κι ότι αδιαφορεί για σας. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X