Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πράγματα που ρίχνουν τη στύση του άνδρα
Πράγματα που ρίχνουν τη στύση του άνδρα  thumbnail

Πράγματα που ρίχνουν τη στύση του άνδρα

Λόγοι που μπορεί να επηρεάζουν τη στύση ενός άνδρα 


ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΩ ΤΗ ΣΤΥΣΗ ΜΟΥ; 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Γιατί δε μπορώ να σκεφτώ ερωτικά


Για να λειτουργήσει το αντανακλαστικό της στύσης θα πρέπει ο εγκέφαλος να πλημμυρίσει από ερωτικά μηνύματα. Αν αντί για ερωτικά μηνύματα ο εγκέφαλοί κατακλύζεται από μηνύματα άγχους, τότε το αντανακλαστικό της στάσης καταργείται και το πέος χαλαρώνει.


Γιατί έχω γίνει παρατηρητής της στύσης μου


Αν η σκέψη του άντρα είναι καθηλωμένη στην παρατήρηση του πέους, τότε δεν υπάρχουν ερωπκά μηνύματα στον εγκέφαλο, που θα ευοδώσουν και θα διατηρήσουν τη στύση. Αυτό συνήθως συμβαίνει μετά από κάποια αποτυχία στο σεξ με αποτέλεσμα να έχει ο άντρας αγχώδεις και φοβικές σκέψεις.


Γιατί κάνω σεξ από υποχρέωση


Απαραίτητη  προϋπόθεση για τη δημιουργία και τη διατήρηση της στύσης είναι η ερωτική επιθυμία για τη σύντροφο. Αν το σεξ έχει καταντήσει διαδικασία για εκπλήρωση υποχρεώσεων ή επιδόσεων, η πιθανότητα να χάσουμε τη στάση μας είναι μεγάλη.


 Γιατί ψυχολογικά δεν είμαι καλά


Το σεξ προϋποθέτει καλή ψυχική κατάσταση. Όταν είμαστε στενοχωρημένοι ή περνάμε μια περίοδο πένθους είναι φυσικό να πέφτουν ή και να μηδενίζονται οι επιδόσεις στο σεξ. Το ίδιο θα συμβεί αν βρισκόμαστε σε περίοδο κατάθλιψης.


 Γιατί η σχέση με τη σύντροφο είναι κακή


Είναι φυσικό να μην έχουμε ερωτική επιθυμία και καλές επιδόσεις στο σεξ όταν η σχέση με τη σύντροφο είναι έντονα διαταραγμένη. Πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να διατηρούν την καλή τους σεξουαλική ζωή και σε περιόδους με καβγάδες και έντοvous τσακωμούς. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας.


Γιατί η υγεία μου δεν είναι καλή


Η καλή στύση προϋποθέτει μια γενικότερη καλή υγεία. Σε περιόδους αρρώστιας, πυρετού, καταβολής, πόνου και κακουχίας είναι δυνατό η στύση να επιτυγχάνεται με μεγάλη δυσκολία ή να λείπει τελείως.


Γιατί παίρνω φάρμακα που βλάπτουν τη στύση


Πολλά φάρμακα επηρεάζουν αρνητικά το μηχανισμό της στύσης. Τέτοια φάρμακα είναι τα αντιυπερτασικά, ια καρδιοτονωτικά, να ανιιόξινα, τα ψυχοφάρμακα και άλλα. Πολλές φορές είναι δυνανόν να ανιικαιαοιήοουμε ένα φάρμακο με κάποιο άλλο που ενοχλεί λιγότερο ή και καθόλου τη οτύοη.


Γιατί κάποιο πρόβλημα υγείας μου πειράζει τη στύση


Γιατί το άγχος επηρεάζει τις ορμόνες μου 


H τεστοστερόνη. η προλακπνη, οι ορμόνες του  θυροειδή συχνά διαταράσσονται απο το υπερβολικό άγχος. Οι διαταραχές των ορμονών μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη στύση.


Γιατί ο τρόπος ζωής μου δεν είναι σωστός


Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το καταλάβουν βρίσκονται σε φάση μικρής υπερκόπωσης, χωρίς να το γνωρίζουν. Η καλή λεπουργία στο σεξ απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και καλό τρόπο ζωής; 0 καπνός, τα οινοπνευματώδη, η κακή διατροφή γενικά και οι εθισπκές ουσίες βλάπτουν τη στύση.


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr


 Η διερεύνηση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να γίνει μονάχα από ειδικό. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X