Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Οι ψηλοί έχουν μεγαλύτερο πέος: Μύθος ή αλήθεια;
Οι ψηλοί έχουν μεγαλύτερο πέος: Μύθος ή αλήθεια;  thumbnail

Οι ψηλοί έχουν μεγαλύτερο πέος: Μύθος ή αλήθεια;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διενεργπθπκε από συνεργάτες του Ελληνικού Σεξοιλογικού Ινστιτούτου, τo φυσιολογικό μήκος του πέους σε χαλαρή κατάσταση και ήπια έλξη κυμαίνεται μεταξύ 9 και 17.5 εκαιοσιά. με μέση τιμή τα 12 εκατοστά.


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Υπάρχουν κάποιες διαφορές σε μέγεθος πέους στους άντρες, συνήθως όχι ουσιαστικά σημαντικές και σίγουρα αναλογικά μικρότερες απ’ αυτές που υπάρχουν στους ανθρώπους, όσον αφορά το σωματικό τους βάρος, ύψος κτλ. 


Σε κατάσταση πλήρους στύσης, το μήκος του πέους ποικίλλει απο 10 έως 20 εκατοστά. ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο, ανάμεσα στους 12 και 16 πόντους.


Η ανάπτυξη του μεγέθους του πέους σταματά με την ολοκλήρωσή της σωματικής ανάπτυξης του άντρα, που συμβαίνει στο τέλος της ήβης.


Οσο μεγαλύτερο είναι το πέος σε κατάσταση χάλασης, τόσο μικρότερη θα είναι η διαφορά ανάμεσα στη χάλαση και τη στάση. Αντίθετα, ένα πέος που φαίνεται μικρό σε χάλαση. μπορεί να φανεί πελώριο σε στάση και αντίστροφα. Aς μην επιχειρούμε λοιπόν να κρίνουμε έναν άντρα από την εικόνα που έχουν τα γεννητικά του όργανα σε κατάσταση χάλασης. Τα συμπεράσματα κινδυνεύουν να είναι τελείως λανθασμένα.


Οι μεγαλόσωμοι επίσης άντρες δεν έχουν κατ' ανάγκη μεγαλύτερο πέος, ούτε και οι μικρόσωμοι μικρότερο. Από μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι διαστάσεις του πέους δεν ακολουθούν τις αναλογίες του σώματος. Αλλά ούτε και το αντίθετο συμβαίνει. Δηλαδή, οι μικρόσωμοι άντρες δεν έχουν συνήθως μεγάλο πέος, ούτε οι μεγαλόσωμοι μικρό, αρα, δεν υπάρχει κανένας σταθερός κανόνας και σχέση ανάμεσα στη σωματική διάπλαση και το μέγεθος του πέους.


Η σεξουαλική δραστηριότητα τέλος, δεν επηρεάζει την ανάπτυξη και το μέγεθος του πέους. Αντρες όμως με κανονική σεξουαλική ζωή. που καταφέρνουν να ικανοποιούν τη σύντροφό τους δεν ασχολούνται συνήθως με το μέγεθος του πέους τους.


Αφού λοιπόν οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, γιατί τόση συζήτηση; Γιατί τόσο πολύ ενδιαφέρον;


θα μπορούσε κανείς να απαντήσει γενικά ότι ο άντρας είναι ένα όν ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ό.τι έχει σχέση με τη σεξουαλικότητα του.


Φαίνεται όμως ότι αυτού του είδους οι ευαισθησίες έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία, στα πολύ τρυφερά χρόνια της ζωής, τότε που τα γεννηπκά όργανα του μικρού παιδιού γίνονται αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού από τους γονείς και τους συγγενείς και όλοι καμαρώνουν για το "πουλάκι" του αγοριού. Οταν η ηλικία του αγοριού προχωρήσει και τα σχόλια από το περιβάλλον σταματήσουν, οι προβληματισμοί συνεχίζονται από το ίδιο το αγόρι. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα ερωτικά παιχνίδια της πρώτης εφηβικής ηλικίας έχουν σαν κίνητρο τη σύγκριση και παρατήρηση των γεννητικών οργάνων του αγοριού. Τότε το αγόρι αποκτά ιη σεξουαλική του ταυτότητα και τότε ο αντρισμός κινδυνεύει να ταυτιστεί με το μέγεθος του πέους.


 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X