Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μαρδάς: "180 εκατ. ευρώ εξοικονόμησαμε από περιττούς συμβούλους"
Μαρδάς: "180 εκατ. ευρώ εξοικονόμησαμε από περιττούς συμβούλους" thumbnail

Μαρδάς: "180 εκατ. ευρώ εξοικονόμησαμε από περιττούς συμβούλους"

Τέλος στην πρόσληψη περιττών συμβούλων, στα απίστευτα προνόμια και τις σπατάλες, βάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εξοικονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την κάλυψη ουσιαστικότερων αναγκών, όπως είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει μια τόσο σκληρή πολιτική λιτότητας, ήταν πρόκληση να συνεχίζεται το καθεστώς των δεκάδων συμβούλων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου, τονίζοντας ότι υπολογίζεται πως θα εξοικονομηθούν έτσι τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ τα οποία και θα διατεθούν για τα μέτρααντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.


Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι μειώνονται οι ειδικοί επιστήμονες, οι μετακλητοί και οι αποσπασμένοι από 1.173 σε 554, υπογραμμίζοντας ότι η διαφορά των αμοιβών ανέρχεται σε 11,4 εκατ. ευρώ.


Τονίζουν μάλιστα ότι υπήρχαν υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση που απασχολούσαν έως και 40 άτομα, ενώ η αρχική πρόβλεψη αναφερόταν μόνο σε 3 ή 5 ανάλογα την κατηγορία των υπαλλήλων.


Επίσης εξοικονομήθηκαν περίπου 1,1 εκατ. ευρώ από την μείωση των υπουργών από 45 σε 37, ενώ υπήρξαν έσοδα και από τις διαφορές στις αμοιβές των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των οδηγών τους, των συμβούλων τους, στις αμοιβές των αστυνομικών συνοδείας / φρούρησης, στις δαπάνες κίνησης και συντήρησης των αυτοκινήτων, στις μετακινήσεις υπουργών και ενίοτε των πολυπληθών συνεργατών τους στο εξωτερικό (στο πλαίσιο π.χ. των 75 κατά μέσο όρο Συμβουλίων Υπουργών της ΕΕ κάθε έτος), όπως και στο εσωτερικό, στις λειτουργικές και καταναλωτικές τους δαπάνες, κ.ά.


Τέλος μόνο από την αποδέσμευση έως σήμερα 792 αστυνομικών στην φρούρηση και προσωπική ασφάλεια πολιτικών προσώπων έχουν εξοικονομηθεί περίπου 17,9 εκατ. ευρώ.


Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star, τόνισε ότι έπεσε… μαχαίρι σε καταναλωτικές δαπάνες, όπως είναι τα ενοίκια, οι δεξιώσεις, οι βενζίνες των κρατικών οχημάτων, ενώ πρόσθεσε ότι στο μικροσκόπιο έχουν μπει 4.732 κωδικοί από όπου θα εξοικονομηθούν και άλλα χρήματα από περιττές σπατάλες.


«Κομμένες», επίσης οι στρατιές των συμβούλων που συνόδευαν τους υπουργούς στις Βρυξέλλες, με τον κ. Μάρδα να ξεκαθαρίζει ότι πλέον θα αντιστοιχεί ένας σύμβουλος για έναν υπουργό σε ταξίδια στο εξωτερικό,πλην των Συνόδων Κορυφής, ή άλλων σημαντικών συνεδριάσεων.


Μάλιστα, ο κ. Μάρδας αποκάλυψε στην εκπομπή του Star ότι ήδη με αυτές τις παρεμβάσεις έχει καταφέρει να εξοικονομήσει τα 180 εκατ. ευρώ για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρει και άλλα χρήματα.


«Έχω καταφέρει να εξοικονομήσω τα 180 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ακόμα βρίσκω χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X