Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Λίστα Λαγκάρντ: Άνοιξαν το 2ο CD στο δικαστήριο!
Λίστα Λαγκάρντ: Άνοιξαν το 2ο CD στο δικαστήριο!  thumbnail

Λίστα Λαγκάρντ: Άνοιξαν το 2ο CD στο δικαστήριο!

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Με τη προβολή του δεύτερου cd που εστάλη από τη Γαλλία συνεχίζεται η διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο.

Ο πρώτος φάκελος που ανοίχτηκε είχε το όνομα Greece, ο οποίος περιλαμβάνει 2062 αρχεία. Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ανοιχτούν και να προβληθούν όλα τα αρχεία τα οποία διαπιστώθηκε κατά την εγκληματολογική έρευνα ότι ανοίχτηκαν από διάφορους χρήστες. 

Στις 30/9/2010 ανοίχτηκαν 24 αρχεία τα οποία παρουσιάστηκαν ένα-ένα στο δικαστήριο. Η υπεράσπιση επισήμανε ότι από την αναζήτησή με το όνομα «Παπανδρέου» εντοπίζονται 13 αρχεία, αλλά ανοίχτηκαν μόνο τα τρία. Επισημάνθηκε ακόμα ότι οι όροι που αναζητήθηκαν ήταν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Κοζάνη και ζητήθηκε ο μάρτυρας να αναπαραστήσει τις αναζητήσεις. 

Σε αναζήτησή με κριτήριο PAPACONTANTIN εντοπίστηκαν δυο αρχεία:

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι το πρώτο από αυτά δεν έχει ανοιχτεί την επίμαχη ημερομηνία. Στη συνέχεια η αναζήτησή έγινε με τον όρο PAPAKONTSANTIN και εντοπίστηκαν δυο αρχεία που αφορούν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού. 

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι τα επίμαχα αρχεία δεν ανοίχτηκαν εκείνη τη νύχτα. 

Με τον όρο KOZANI εντοπίστηκαν πέντε αρχεία για τα οποία επίσης επισημάνθηκε ότι δεν ανοίχτηκαν τη νύχτα που ο πρώην υπουργός φέρεται να παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ. 

Όταν η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να δει και τα ποσά από ορισμένους λογαριασμούς το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξετάσει αν αυτό μπορεί να γίνει σε δημόσια συνεδρίαση.

Προβολή των αρχείων του usb αλλά και του δεύτερου cd που έφτασε στη χώρα μας από τη Γαλλία όταν άρχισαν οι έρευνες για την υπόθεση-της λίστας Λαγκάρντ, γίνεται αυτή την ώρα στο Ειδικό Δικαστήριο. 

Η προβολή αποφασίστηκε προκειμένου οι δικαστές να έχουν πλήρη εικόνα των ηλεκτρονικών αρχείων και να δουν αυτά που έχουν αφαιρεθεί O Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου σε μια αποστροφή του λόγου του σχολίασε την προβολή λέγοντας με χιούμορ ότι «ούτε στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια πράγματα».

Η προβολή των αρχείων γίνεται με την συνδρομή του ειδικού πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ Απ. Δελτσίδη. Από το άνοιγμα της νέας λίστας, το Δικαστήριο είχε τη δυνατότητα να δει ότι τα περιλαμβανόμενα – σε αυτή τη λίστα- αρχεία ήταν 2062 αντί των 2059 του usb από το οποίο έλειπαν αυτά με τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Συνεργάτης Διώτη: Δεν έχω εικόνα τι περιείχε το usb

«Δεν έχω εικόνα τι περιείχε το usb. Δε μου είπε ποτέ ο κ. Διωτης τι περιείχε. Δεν κάναμε καμία συζήτηση έκτοτε για το θέμα». Αυτό κατέθεσε η Γαλάτεια Μανέ, δικηγόρος και ειδική συνεργάτιδα του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όταν ερωτήθηκε για τις γνώσεις του κ. Διώτη σχετικά με τους υπολογιστές, ανέφερε: «Συμπέρανα ότι για να μου ζητάει να το κάνω μάλλον δεν ήξερε να το κάνει. Δεν αξιολόγησα εκείνη τη στιγμή γιατί έβαλε εμένα να το κάνω. Θεώρησα ότι ήταν σε ένα πλαίσιο καθημερινής συνεργασίας». 

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν της ζητήθηκε να παρέμβει στο υλικό του usb ούτε της ζητήθηκαν οδηγίες για την καταστροφή του αντιγράφου όπως έχει πει ο κ. Διώτης: «Ποτέ δε μου ζήτησε ο κ. Διώτης να καταστρέψω ή να αλλοιώσω οτιδήποτε. Ούτε με ρώτησε, ούτε μου ανακοίνωσε ότι θα το διαγράψει».
www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X