Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παρασκευόπουλος: Κατάσχεση γερμανικών περιουσιών για τα θύματα στο Δίστομο
Παρασκευόπουλος: Κατάσχεση γερμανικών περιουσιών για τα θύματα στο Δίστομο thumbnail

Παρασκευόπουλος: Κατάσχεση γερμανικών περιουσιών για τα θύματα στο Δίστομο

Τη θέση ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή εξέφρασε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της.

«Περιμένω τον κατάλληλο χρόνο, τη στάθμιση των εθνικών, νομικών και πολιτικών ζητημάτων» δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega. «Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για την άποψή μου» πρόσθεσε.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου θέση ως υπουργού της Δικαιοσύνης. Συγχωρέστε μου τον πρωτοπρόσωπο λόγο. Οφείλεται στο ότι η πολιτική δικονομία αναθέτει μια απόφαση στον υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχω την γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και επομένως ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την εκτελεστότητα της αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης χειροκροτούμενος από βουλευτές.

«Τον χρόνο για την εκτέλεση αυτής της επίσπευσης αυτής της διαδικασίας, βεβαίως θα τον εξαρτήσω, ενόψει και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και των εθνικών του διαστάσεων και από την πολιτική διαπραγμάτευση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και από την γνώμη της Βουλής» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πολλαπλά σημαίνουσα χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ιδίως γιατί υπάρχουν ακόμα ζωντανοί άνθρωποι που έζησαν τη ναζιστική θηριωδία αλλά και ενόψει ακόμη του ότι έχουν φύγει πάρα πολλοί στη διαδικασία αναμονής να υλοποιηθεί μια απόφαση που έχει γίνει αμετάκλητη για την ελληνική δικαιοσύνη από το έτος 2000, εδώ και 15 χρόνια».

Newsroom ΔΟΛ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X