Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μικρότερος θα είναι ο φόρος σε όσους φέρουν τα λεφτά τους πίσω
Μικρότερος θα είναι ο φόρος σε όσους φέρουν τα λεφτά τους πίσω thumbnail

Μικρότερος θα είναι ο φόρος σε όσους φέρουν τα λεφτά τους πίσω

Υπολογίζεται πως μέσα σε μία πενταετία περίπου 100 δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά.
Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη του 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έφταναν τα 233 δισ. ευρώ σήμερα πλέον, έπειτα και από το "κύμα" εκροών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο, εκτιμάται ότι κυμαίνονται γύρω στα 140 δισ. ευρώ.


Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων


Σύμφωνα με τα "Νέα", το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό αφού πρώτα καταβάνουν το φόρο. Μάλιστα αν αποφασίσουν επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους ή να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε επενδύσεις στη χώρα τότε ενδεχομένως ο φόρος να είναι μικρότερος.


Από την άλλη πλευρά πάντως βαριές καμπάνες περιμένουν αυτούς που δεν ανταποκριθούν, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο και όποιοι πιαστούν στην τσιμπίδα των ελεγκτών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα.
www.axortagos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X