Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ποιά ήταν η συζήτηση στη Βουλή για Ναζί και Χίτλερ;
Ποιά ήταν η συζήτηση στη Βουλή για Ναζί και Χίτλερ; thumbnail

Ποιά ήταν η συζήτηση στη Βουλή για Ναζί και Χίτλερ;

Σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Καραθανασόπουλο.


Ολα ξεκίνησαν όταν στην ομιλία της η κ. Κανελόπουλου κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία Φύσσα και πρόσθεσε για τους Χρυσαυγίτες: «Οι ντόπιοι επίγονοι των Ναζί, που ειρήσθω εν παρόδω δεν υποδύονται τους πατριώτες, γιορτάζουν ακόμα τα γενέθλια του Χίτλερ και χτυπούν τατουάζ με σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς».


Από τα πίσω έδρανα ακούστηκε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται ο κ. Αρβανίτης και λίγο αργότερα  η κ. Κανελλοπούλου αποκάλυψε πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής τής έκανε τη γνωστή χειρονομία με την παλάμη να διαπερνά κάθετα τον λαιμό ως ένδειξη ότι κάποιος θέλει να σφάξει κάποιον άλλον!


Η κόντρα είχε συνέχεια, όταν ο κ. Αρβανίτης ανέβηκε στο βήμα και έκανε επίθεση στην κ. Κανελλοπούλου, με προκλητικές αναφορές στη δολοφονία Φύσσα,  την οποία χαρακτήρισε «φτιαχτή αφορμή», με τον Νίκο Φίλη να αντιδρά:


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και εγώ κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, από τον προπάππο μου, και είχαμε και εμείς θύματα. Δεν θα ήθελα, όμως, να επεκταθώ στην δράσιν κάποιων συγγενών της θρασυτάτης αυτής κυρίας Κανελλοπούλου.


ΦΙΛΗΣ: Έχετε φακέλους;


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην επαναληφθεί αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, και να αφαιρείτε το λόγο. Να υποχρεώνετε να ανακαλούν τας ύβρεις κατ’ ενός νομίμου κόμματος πριν το δικαστήριο αποφασίσει αμετακλήτως.


ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προχωρήστε στην ομιλία σας.


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και μας ομίλησε και για τον Φύσσα. Σε ποίους νομίζει ότι ομιλεί; Σε ποίους; Τι ήταν ο Φύσσας για εμάς; Τι ήταν; Ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή, να μας φιμώσουν, όπως τον ομιλούντα, να μας περιορίσουν κατ’ οίκον. Αυτή είναι η αθλία, ανήθικη, παράνομη, άδικη ενέργεια του πρώην πρωθυπουργού.


ΦΙΛΗΣ: Για τη δολοφονία τι λέτε;


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη.


Η κόντρα συνεχίστηκε, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Αρβανίτη και στον Καραθανασόπουλο από το ΚΚΕ, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να αποκαλεί τον κ. Καραθανασόπουλο «επίγονο του Στάλιν».


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Με αναγκάζει ο προλαλήσας, επίγονος του Στάλιν, να του πω ότι κατά την πρώτη συνεδρίαν της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, γενομένης συζητήσεως περί Μελιγαλά, είπε αναστάς ο κ. Καραθανασόπουλος: «Και λίγους σφάξαμε εκεί! Και στον επόμενο γύρο θα σας κανονίσουμε!». Επί λέξει! Εδώ είναι.


ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μου προς απάντησή του. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω, κυρία Πρόεδρε.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μία διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη και όχι πνεύμα αναφορών οι οποίες θα πυροδοτήσουν μάλλον διχαστικές συζητήσεις.


ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ:  Η σιωπή μας προς απάντησή τους, γιατί δεν θέλουμε να συνομιλούμε με συνεργάτες -και δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία- με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Και λίγους σφάξαμε!», «άλλος θα πάρει μεζέ;», έλεγε καβάλα στο άλογο ο Βελουχιώτης!


ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι η ιστορική μνήμη και η καταγραφή της Ιστορίας είναι σε όλους καταγεγραμμένη και αναμφισβήτητη. Ας μη μετατρέψουμε αυτή τη συζήτηση σε πεδίο μιας αντιπαράθεσης η οποία έχει ουσία σαφώς, έχει ιστορική αναφορά σαφώς, αλλά δεν ανήκει στην αποψινή συζήτηση.


ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ο ρόλος σας να σχολιάζετε κάθε ομιλητή, κυρία Πρόεδρε.


ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ο ρόλος μου να διερμηνεύω τα αισθήματα του Σώματος και διερμηνεύω ότι η επιθυμία του Σώματος είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της συζήτησης και να τοποθετηθούν οι ομιλητές. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός και θα μου επιτρέψετε αυτό να κάνω. Εάν ήθελα να σχολιάσω, είχα πολλά να πω
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X