Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Τρόποι να ηρεμείς γρήγορα όταν δεν είσαι καλά
Τρόποι να ηρεμείς γρήγορα όταν δεν είσαι καλά thumbnail

Τρόποι να ηρεμείς γρήγορα όταν δεν είσαι καλά

Μάθετε να βιώνετε την κάθε στιγμή της μέρας και να μάθετε να εστιάζετε προς τα έξω αντί να κοιτάτε μόνο μέσα σας. Πρέπει να συντονίζεστε με τις αισθήσεις σας να αφοσιώνεστε σε οτιδήποτε κάνετε και να απορροφάστε από τον κόσμο που σας περιβάλλει και όχι από αυτά που βασανίζουν το νου σας. Το να παρατηρείτε είναι ένας πολύ απλός τρόπος να χαλαρώνετε. 


Κοιτάξτε τα πάντα γύρω σας και ύστερα συγκεντρωθείτε οε μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια στο ύφασμα του παλτού μιος γυναίκας, στα χρώματα ενός γκράφιτι στον τοίχο, στο τι πουλάνε τα καταστήματα που προσπερνάτε . Ύοτερα. πηγαίνετε το και λίγο πιο μακριά.Προσπαθήστε να μαντέψετε τι είδους άνθρωπος είναι κάποιος  που μπορεί να σχεδίαοε το γκράφιτι και πόσο καιρό του πάρει. Αναπτύξτε τη φαντασία σας. 


Ακούστε. Παρατηρήστε άλα αυτά που ακούτε και προσπαθήστε να βρείτε από πού προέρχονται οι ήχοι και τι ακριβώς είναι. Επίσης ακούστε μουσική δίνοντας προσοχή στους στίχους και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τα διάφορα μουσικά όργανα, τις αλλαγής του ρυθμού κτλ. Κατεβάσιε ένα πόντκαστ που νομίζετε όη μπορεί να σας ενδιαφέρει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάψετε να ακούτε τις δικές σας αρνητικές σκέψεις. 


Αισθανθείτε. Βάλτε στην τσέπη σας ένα αντικείμενο με ιδιαίτερη υφή. όπως μαλλί ή ξύλο. Αγγίξτε το και παρατηρήστε πώς το αισθάνεστε, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήστε το ως μέσο για να θυμάστε να συγκεντρώνεστε στον κόσμο γύρω σας. κι άχι σας ίδιες σας τις σκέφεις. Αν διαποτίσετε με νόημα ένα αντικείμενα, τότε αυτά θα ενεργοποιεί κάτι στο μυαλό σας. πχ, όταν χαϊδεύετε με τα δάχτυλά σας εκείνο το μάλλινο υφασματάκι θα ενεργοποιείται η ανάμνηση άτι το βάλατε εκεί γι’ αυτό τον λόγο, και αμέσως θα νιώθετε πιο ήρεμος/ η. 


Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε όταν έχετε υπερβολική ανησυχία. 


Διαβάστε ένα καλό βιβλίο: Ό.τι κι αν σας απασχολεί» αποτελεί σίγουρη απόδραση. Ο πραγματικός κόσμος θα σβήσει γύρω σας. Αφοσιωθείτε στις σελίδες του και ξεχάστε ό, τι σας ταλαιπωρεί. 


Γυμναστείτε: Κάντε κάτι – οτιδήποτε. Κάντε έναν περίπατο, τρέψτε, χορέψτε. Δεν είναι ανάγκη να καταφύγετε σε βαριά άσκηση. Ακόμα και απλές δραστηριότητες μπορεί να έχουν αποτέλεσμα. Διασκεδάστε το. Κάντε ποδήλατο!Μια βόλτα στα μαγαζιά. Ή κάντε κάτι πιο πρακτικό.  Τακτοποιήστε το σπίτι, απλώστε τα ρούχα. 


Η άσκηση έχει θαυμάσια φυσικά οφέλη, αλλά ακόμα και η απλή κίνηση σημαίνει ότι κοιτάζετε συνειδητά το περιβάλλον σας και η προσοχή σας αποσπάται από τις έγνοιες. Η αλλαγή του περιβάλλοντος μειώνει πάντοτε την ανησυχία.


Ακούστε μουσική. Η μουσική μειώνει πολϋ το άγχος και έχει αποδειχτεί επίσης ότι μειώνει τα συναισθήματα αγωνίας, σταθεροποιεί τους χτύπους της καρδιάς και ρίχνει την πίεση.Ένα αγαπημένο τραγούδι ένα άλμπουμ που σας αρέσει μπορεί να ενεργοποιήσει αναμνήσεις καλές και να πυροδοτήσει τη φαντασία σας.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X