Πρόκριση με… σφραγίδα του Τζεμπούρ

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη και στην πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς σκόραρε και τα δυο γκολ στο 2-0 στο «ΓΣΠ» στη ρεβάνς για τα προημιτελικά (0-0 ο πρώτοςε αγώνας. Ο Τόρστεν Φινκ άλλαξε τα 9/11 της ομάδας των πρωταθλητών, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πήρε πανηγυρική πρόκριση. Η γηπεδούχος ήταν καλύτερη, αλλά… ακόμη καλύτερος παρουσιάστηκε ο Αλγερινός επιθετικός, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να δώσει την πρόκριση με τα δύο γκολ του…
Η Ανόρθωση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έμεινε και στο πέμπτο φετινό παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ χωρίς γκολ! Δίκαιη πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είναι μέσα στο παιχνίδι για το νταμπλ, καθώς διεκδικεί και το πρωτάθλημα.

Η εικόνα του αγώνα
Αλλαγμένος κατά τα 9/11 εμφανίστηκε ο ΑΠΟΕΛ, με τον Τόρστεν Φινκ να ρισκάρει αρκετά, έχοντας στο μυαλό του και τη μάχη της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Μόνο Μοράις και Καρλάο παρέμειναν σε μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα (Κίσσας, Χριστοφίδης, Αρτυματάς). Μόνο μία αλλαγή από πλευράς Αντρέ Πάους, με τον Μακρή αντί του Χόλγκερσον: τη θέση του τιμωρημένου Χόλγκερσον στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Μάκος που οπισθοχώρησε.

Παρά το ολικό λίφτινγκ του Φινκ, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι και είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του ασταθούς στο ξεκίνημα Καμίνσκι. Ωστόσο ο Σέρινταν σε δύο περιπτώσεις και ο Γκόμες σε μία ήταν άστοχοι.

Ο Πορτογάλος μέσος δεν τα κατάφερε ούτε με κεφαλιά στο 23′ σε σέντρα του Αντωνιάδη. Ίδιος ο πρωταγωνιστής στη σέντρα στο 26′, διαφορετικός ο αποδέκτης (Σωτηρίου), αλλά ο Καμίνσκι έπιασε την κεφαλιά του. Με μία ακόμη χαμένη ευκαιρία του Σέρινταν (33′) έκλεισε ο ΑΠΟΕΛ το ημίχρονο, με την Ανόρθωση να απειλεί ελάχιστα με τον Κάλβο (17′) και τον Μακρή (18′, 37′).

Δεν μεταβλήθηκε η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό που άλλαξε ήταν πως υπήρχαν λιγότερες ευκαιρίες (και πάλι υπέρ του ΑΠΟΕΛ) και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ο Σωτηρίου δεν τα κατάφερε στο 53′ με την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι.

Τα κατάφερε, όμως, ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 62′ λόγω του τραυματισμού του Νάφιου και το… καθάρισε άμεσα! Στο 66′ άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά και στο 80′ διαμόρφωσε το 2-0 με δυνατό σουτ σε αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ.

MVP: Τζεμπούρ. Μπήκε αλλαγή και καθάρισε την πρόκριση με δύο γκολ αντάξια της κλάσης του.

UP: Φινκ. Πήρε μεγάλο ρίσκο με το ολικό λίφτινγκ του ΑΠΟΕΛ και οι παίκτες που χρησιμοποίησε τον δικαίωσαν πλήρως.

DOWN: Η Ανόρθωση ήταν κατώτερη των περιστάσεων και απογοήτευσε τους 2.000 και πλέον φιλάθλους της που βρέθηκαν στο ΓΣΠ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και την είσοδο του Τζεμπούρ.

Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ: Kίσσας, Κακά, Καρλάο, Χριστοφίδης (65′ Σέρτζιο), Αντωνιάδης, Μοράις, Αρτυματάς, Γκόμες, Σωτηρίου (89′ Παπαφώτης), Ναφίου (62′ Τζιμπούρ), Σέρινταν.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Δημητρίου, Νούχου (80′ Μαραγκός), Λαΐφης, Μάκος (70′ Σεράν), Μαϊσουράντζε, Αμπουρτζάνια, Εντέ (89′ Ανδρέου), Μακρής, Κάλβο, Γκόνσάλβες.

Πηγή: balla.com.cy

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των προημιτελικών του κυπριακού Κυπέλλου (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 2-0 (66’, 80’ Τζεμπούρ) (0-0)
Είχαν προηγηθεί τα παρακάτω ματς:
Ερμής Αραδίππου – ΑΕΛ 1-1 (0-1)
ΑΕΚ Λάρνακας – Οθέλλος 4-0 (1-1)
Καρμιώτισσα – Ομόνοια 0-5 (0-2) 

****Με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους «4».

Σχετικά άρθρα