Δυάδα από Γιουρόπα και Λιμπερταδόρες

Ταμείο πήγε η στήλη μας χθες το βράδυ, καθώς πέρασε στο ρελαντί το over της Μπόκα (5-0 τη Σαμόρα), ενώ με γκολ στο 94’ νίκησε και η Ατλέτικο Νασιονάλ (2-1) την Μπαρτσελόνα Γκ.

140 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ 1 2,10 (Bet365)
Πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Γιουρόπα, ακολουθεί ο επαναληπτικός την επόμενη Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Σε αυτό και δη στον πρώτο γύρο, η Σεβίλλη νίκησε 2-1 στην έδρα της ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 με δύο γκολ στο 87’ και στο 89’! Στο νυν παιχνίδι θα στηρίξουμε τη Βιγιαρεάλ η οποία είναι ασταμάτητη στο γήπεδό της. Μετράει 8 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ έχει 12-1-0 στα τελευταία 13 στο Γιουρόπα. Τη φετινή σεζόν στο «Μαδριγάλ» σε 22 αγώνες ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ηττήθηκε μόλις σε 4! Δύο φορές από Μπάρτσα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μία από Ρεάλ και Βαλένθια στην Πριμέρα. Παράλληλα, έφερε μόνο μία ισοπαλία (2-2 με την Γκλάντμπαχ). Όπερ σημαίνει ότι έχει 17 νίκες! Η Σεβίλλη από την άλλη, εκτός έδρας τα βρίσκει… σκούρα με ομάδες ίσης ή μεγαλύτερης δυναμικότητας από αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι, φέτος, ηττήθηκε από Ρεάλ (1-4 και 1-2 στο πρωτάθλημα, καθώς και 0-2 στο Σούπερ Καπ Ευρώπης), Ατλέτικο (0-4), Μπιλμπάο (0-1), Μπάρτσα (1-5) και Βαλένθια (1-3). Την κατεβάζει με έμφαση στην άμυνα ο τεχνικός της Εμερι, εγκλωβίζεται σε αυτό το πλάνο και το… πληρώνει. Είναι και αφερέγγυα στα μετόπισθεν (48 γκολ παθητικό μέχρι τώρα σε 41 αγώνες) και… δένει το γλυκό.

145 ΧΟΥΑΝ ΑΟΥΡΙΤΣ – ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ 2 1,75 (Bet365)
Αναμέτρηση για τον 6ο όμιλο του Λιμπερταδόρες με τη γηπεδούχο να έχει 3 βαθμούς και τη φιλοξενούμενη 1 έπειτα από 2 αγωνιστικές. Τη Χουάν Αουρίτς (παίζει σε συνθετικό χλοοτάπητα), την επιλέξαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τη Σαν Χοσέ και μας πλήρωσε άνετα (νίκησε 2-0). Τότε, ένα από τα επιχειρήματά μας ήταν η διαφορά ποιότητας που είχε με την ομάδα από τη Βολιβία. Τώρα, αυτό αντιστρέφεται, καθώς αυτή είναι που υπολείπεται σε ποιότητα της Ρίβερ Πλέιτ. Η τελευταία αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα την αποψινή αναμέτρηση. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, έβαλε τα… δεύτερα στον τελευταίο αγώνα για το αργεντίνικο πρωτάθλημα με την Ουνιόν Σάντα φε (προηγήθηκε αυτής 2-0, ισοφαρίστηκε, όμως στο τελικό 2-2). Τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά για την ομάδα του Γκαγιάρδο, δεν την… παίρνει να στραβοπατήσει, αφού θα κινδυνεύσει με αποκλεισμό. Και αυτό δεν θα το ήθελε ούτε η Ομοσπονδία επειδή από το φετινό Λιμπερταδόρες λείπουν αρκετά μεγάλα ονόματα και μόνο καλό δεν θα είναι να φύγει άλλο ένα τόσο νωρίς. Οπότε πιστεύουμε, ότι αν χρειαστεί θα έχει και την εύνοια της διαιτησίας απόψε.

Σχετικά άρθρα