Ο τελευταίος φιναλίστ που πάει… Ευρώπη

Η Skoda Ξάνθη, ο Απόλλωνας Σμύρνης και ο Ηρακλής είναι βέβαιο ότι πανηγύρισαν τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στον χθεσινό προημιτελικό.
Ο λόγος είναι ότι πλέον και οι τρεις έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται Ευρωπαϊκά κι αυτό διότι και φέτος ο χαμένος φιναλίστ του Κυπέλλου θα βρεθεί στον δεύτερο πρικριματικό γύρο του Europa League. Προϋπόθεση είναι στον τελικό να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και αυτός να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Μάλιστα αυτό θα συμβεί για τελευταία χρονιά καθώς από τους χρόνου, δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League θα έχει μόνο ο Κυπελλούχος. Στην περίπτωση που αυτός θα έχει εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος, τότε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάει στην ομάδα που θα τερματίσει στην επόμενη θέση στο πρωτάθλημα.
Ολα αυτά από του χρόνου, διότι φέτος ο Ολυμπιακός απέκτησε ξαφνικά τρεις φανατικούς υποστηρικτές, τουλάχιστον μέχρι την κλήρωση της ερχόμενης Τρίτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται, στυην Ευρώπη να δούμε μια από της ομάδες της Football League, δηλαδή τον Απόλλωνα Σμύρνης ή τον Ηρακλή. Αν κληρωθούν μεταξύ τους στον έναν ημιτελικό και στον άλλο, ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Ξάνθη, τότε είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο.

Σχετικά άρθρα