Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι
Η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι  thumbnail

Η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που έχουν μελετήσει ττην επίπτωση της διαφοράς ηλικίας στην επιβίωση ενός γάμου. Μια από αυτές που έλαβε χώρα στο  «Emory University» των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι όσο πιο μικρή είναι η διαφορά τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας έχει ένας γάμος. 


Πιο αναλυτικά η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 5 ετών είχαν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, συγκριτικά με τα συνομίληκα. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 39%, όταν η διαφορά ηλικίας είναι 10 χρόνια και όσο αυξάνεταια η διαφορά όλο και ανεβαίνει! Τα δυο πρώτα χρόνια όμως, λένε ποι επιστήμονες είναι καθοριστικά. Αν το ζευγάρι παραμείνει αγαπημένο τότε το πιο πιθανό είναι να μη χωρίσει. 


Ας δούμε τι αναφέρει ο Αμερικανός ψυχολόγος και σύμβουλος ζευγαριών Sam Hamburg: 


Δεν έχω κάποιο αποδεικτικά στοιχείο, άτι η διαφορά ηλικίας αυτή καθαυτή αποτρέπει τους ανθρώπους από το να είναι εναρμονισμένοι. Αλλά η αίσθησή μου είναι ότι πέρα από κάποιο όριο ηλικίας μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.


Δεν είναι απλά το ότι δεν υπάρχουν κοινά βιώματα, όπως κοινά τραγούδια καλλιτεχνικά ρεύματα. τρόποι ψυχαγωγίας, κ.ά. Η διαφορά ηλικίας μπορεί να δημιουργήσει  πρόβλημα, αν είναι αρκετά μεγάλη. ώστε οι δυο σύντροφοι να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ζωής. Το πιο συχνό παράδειγμα ένα που συναντώ όλο και mo συχνά, είναι η γυναίκα  που βρίσκεται γύρω στα τριάντα και παντρεύεται κάποιον γύρω στα πενήντα. Αυτή θέλει να αποκτήσει παιδιά μα εκείνος δεν θέλει -είτε επειδή νιώθει αρκετά μεγάλος (όταν το παιδί μου θα είναι 20 εγώ θα είμαι 70) είτε γιατί έχειήδη αποκτήσει  παιδιά από προηγούμενα γάμο.


Άλλο παράδειγμα είναι, όταν η γυναίκα, γύρω στα τριάντα με σαράντα, είναι αφοσιωμένη στην καριέρα της, ενώ ο αρκετά μεγαλύτερος σύζυγός της έχει αποτραβηχτεί απ’ τον εργασιακά χώρο, και μπαίνει στη σύνταξη. Εκείνος θέλει να μετακινηθεί σε κάποιο ήσυχο μέρος, εκείνη θέλει να είναι πιο δραστήρια να έχει κοινωνική ζωή και προτιμά να δουλεύει.


Βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις. Γνωρίζω ένα ζευγάρι, που ο άντρας είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ τη γυναίκα του, και σε διαφορετικό στάδιο ζωής, και παρ’ όλα αυτά είναι εκπληκτικά εναρμονισμένοι. Αυτό τελικά που μετράει είναι μάλλον όχι η ίδια η διαφορά ηλικίας αλλά το κατά πόσο αρμονικά ή όχι μπορούν να ζήσουν και να επικοινωνήσουν οι σύντροφοι. Και όπως ο πρώτος, και ίσως ο μεγαλύτερος, Αμερικάνος ψυχολάγος, ο Γουίλιαμ Τζέημς, είπε κάποτε: Η διαφορά που δεν κάνει καμιά διαφορά, δεν είναι διαφορά"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X