Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Λόγια των ανδρών που πληγώνουν πολύ τη γυναίκα
Λόγια των ανδρών που πληγώνουν πολύ τη γυναίκα thumbnail

Λόγια των ανδρών που πληγώνουν πολύ τη γυναίκα

Με Ποιον Τρόπο οι Άντρες Πληγώνουν τις Γυναίκες


Εξηγεί ο συγγραφέας και ψυχολόγος Dr John Gray 


Τι χρειάζεται μια γυναίκα από τον άνδρα


Όταν μια γυναίκα είναι αναστατωμένη, χρειάζεται χρόνο για να βγάλει τα συναισθήματα της, να τα μοιραστεί, προτού μπορέσει να ξανα γίνει ο εαυτός της που αγαπά. Όταν δεν τα καταφέρνει  καταβάλλεται, αντιδρά με υπερβολή και τελικά νιώθει απομονωμένη. Στην κατάσταση αυτή χρειάζεται από τον  άντρα στοργή, προσοχή, σεβασμό στις αναγκες της και κατανόηση στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την όποια δυσκολία 


Είναι αλήθεια ότι οι άνδρες πολλές επικρίνουν μια γυναίκα όταν είναι αναστατωμένη. Εκείνη, όμως , έχει ανάγκη να την ακούσει και να τη στηρίξει ο σύντροφός της, χωρίς να προσπαθήσει να την αλλάξει ή να διαρθωαει τα συναισθήματά της. Το πρώτο που ζητά είναι η κατανόηση. 


Όσο δύσκολο είναι σε μια γυναίκα να μην κάνει παρατηρήσεις στον άντρα, όταν συμπεριφέρεται ανεύθυνα και την απογοητεύει, άλλο τόσο δύσκολο είναι και στον άντρα να μην κρίνει τα συναισθήματα της γυναίκας πολλές φορές και πολύ σκληρά σαν ενδείξεις αδυναμίας, εξαλλοσύνης, κακίας, ανοησίας, γκρίνιας και εγωισμού. Σπάνια αντιλαμβάνεται ο άντρας ότι, όταν περιστασιακά επικρίνει τη σύντροφό του, την πληγώνει πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεται.


Οι επικρίσεις του άντρα κάνουν τη γυναίκα να απομακρύνεται από το επίκεντρό της και να χάνει την επαφή με τον εαυτό της. Αρχίζει να αποδέχεται τις αρνητικές ιδιότητες με τις οποίες εκείνος την κατηγορεί.


Για παράδειγμα, όταν της λέει ότι είναι εγωίστρια και αντιπαθητική, μπορεί να την κάνει να φέρεται περισσότερο εγωιστικά και αντιπαθητικά. Αν τη λέει τρελή, τότε εκείνη αρχίζει να πιστεύει ότι πράγματι είναι. Οι απότομες και επιθετικές όμως επικρίσεις δεν βοηθούν ποτέ το σύντροφό μας να γίνει καλύτερος. To μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να προκαλέσουν όλο και πιο ακραίες αντιδράσεις από τη μεριά της γυναίκας. Προσπαθήστε άνδρες λοιπόν, αντί να φωνάζετε σε μια γυναίκα να την κάνετε να νιώσει μεγαλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό της για βνα βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει επίσης να εμπιστεύεται και την δική σας κρίση περισσότερο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X