Αυτό είναι το νομοσχέδιο Κοντονή για τη βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έχει στα χέρια του το προσχέδιο του νομοσχεδίου και από χθες συσκέπτεται με τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διατύπωση κάθε άρθρου και παραγράφου που θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Συγκεκριμένα, στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας, ο κ.Κοντονής αναμένεται να ζητήσει από την Βουλή να υπερψηφίσει τα μέτρα, των οποίων οι αλλαγές θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η παρακολούθηση των θεατών με κάμερες σε όλους τους αγώνες όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, θα είναι από τα μέτρα που δεν θα ισχύσουν από την επόμενη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Παράλληλα, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ δεν πρόκειται να αρχίσουν εάν δεν λειτουργούν κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο, το σύστημα του οποίου θα συνδεθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να καταπολεμηθεί και η φοροδιαφυγή στον αθλητισμό.
Σε περίπτωση μάλιστα που δεν τοποθετηθούν τα συστήματα σε κάποια γήπεδα, οι ομάδες που τα χρησιμοποιούν είτε θα πρέπει να δηλώσουν άλλη έδρα είτε δεν θα τους δοθεί άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα.
Τέλος, ο κ. Κοντονής θα μπορεί, εφόσον ψηφιστεί το μίνι νομοσχέδιο από τη Βουλή, να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ για επεισόδια που θα γίνουν στο γήπεδό τους. Ο υφυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να τιμωρεί απευθείας τις ΠΑΕ και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει θα εισπράττονται υπέρ της ΓΓΑ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα