Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Λιπομέτρηση: Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα;
Λιπομέτρηση: Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα; thumbnail

Ευγενία, 20 ετών

Λιπομέτρηση: Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, είμαι 20 ετών 59 κιλά με ύψος 158cm.  Έως τώρα ήμουν πάντοτε 48- 50 κιλά όμως πλέον κάθε μήνα βάζω το λιγότερο 2 κιλά. Ασκούμαι και τρώω με προσοχή και όμως όλο το λίπος μετατρέπεται σε μύς, κάτι που δεν επιθυμώ καθόλου. Πώς μπορώ να χάσω το περιττό βάρος;


Στο ερώτημα απάντησε η Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος




ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το βάρος σας είναι μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα, παρόλο που δεν είναι αυτό που έχετε συνηθίσει για το σώμα σας, για αυτό και πιθανότατα είναι πιο δύσκολο να έχετε άμεση απώλεια βάρους. Η μετατροπή του λίπους σε μυς, όπως αναφέρετε είναι επιθυμητή και φυσιολογική διαδικασία όταν η διατροφή κάποιου είναι ισορροπημένη και αθλείται. Το πιο βασικό από το νούμερο της ζυγαριάς, είναι η σύσταση του σώματος. Θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε ένα διαιτολόγο από κοντά, όπου πρώτα θα κάνετε μια λιπομέτρηση. Η μέτρηση αυτή θα σας δείξει το ποσοστό του λίπους στο σώμα σας και αν χρειάζεται να μειώσετε περαιτέρω το βάρος σας. Θυμηθείτε πως αυτό που θέλουμε να "χάνουμε" είναι το λίπος και όχι η μυική μάζα. Ακόμα μαζί με το διαιτολόγο σας μπορείτε να αναλύσετε τα λάθη και τα σωστά της διατροφής σας, να θέσετε νέους στόχους και να φτάσετε στο επιθυμητό σας βάρος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X