«Μας κόστισαν οι τραυματισμοί Σπανούλη και Μάντζαρη»

Τα προβλήματα τραυματισμών των Βασίλη Σπανούλη, Βαγγέλη Μάντζαρη κόστισαν την νίκη στον Ολυμπιακό στην αποψινή εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.
Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» υπέστη στην προπόνηση πριν από δύο ημέρες μερική ρήξη σε σημείο λίγο πάνω από το δεξί γόνατο, δημιουργήθηκε αιμάτωμα και όπως τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού: «Άλλος παίκτης δεν θα έπαιζε στην θέση του». Το ίδιο ισχύει σύμφωνα με τον Σφαιρόπουλο και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος έκανε ένεση για να αγωνιστεί μετά το διάστρεμμα που έπαθε στην προπόνηση της Πέμπτης (12/3).
«Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε σήμερα (13/03), ξέραμε πως η Φενέρ είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, προσπαθήσαμε να δείξουμε το χαρακτήρα μας, με πιεστική άμυνα και δυνατά μαρκαρίσματα, σε κάποια σημεία τα καταφέραμε, αλλά δυστυχώς η Φενέρ είχε παίκτες σε μεγάλη ημέρα όπως ο Γκούντελοκ», σχολίασε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού και επισήμανε: «Έβαλε μεγάλα σουτ. Προφυλάξαμε τη ρακέτα μας, αλλά σκόραραν πολλά σουτ από την περιφέρεια, μεγάλα σουτ, με τα οποία ξέφευγαν κάθε φορά που τους φθάναμε. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και τα πολλά χαμένα επιθετικά ριμπάουντ, τους έδωσαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες».
«Ήταν σημαντικό, επίσης, που ο Μάντζαρης με το Σπανούλη είχαν πρόβλημα», συνέχισε ο Σφαιρόπουλος και τόνισε: «Ο Βασίλης έφαγε γονατιά στην προπόνηση πριν από δύο ημέρες, άλλος δεν θα έπαιζε, αλλά απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι αρχηγός. Και οι δύο έπαιξαν με αυταπάρνηση, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Φάνηκαν αυτά τα προβλήματα στο ματς, όπως και η αδυναμία μας στα «4άρια», δεν είχαμε λύσεις. Ο Πρίντεζης έκανε ό,τι μπορούσε, ο Αγραβάνης έπαιξε το πρώτο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό του. Όλα αυτά τα μικροπροβλήματα μας κόστισαν, φάνηκαν σε αυτό το ματς υψηλού επίπεδου, σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, μέχρι το τέλος».
«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη διαφορά, αλλά η υπερπροσπάθεια και η απογοήτευση έπαιξαν σημαντικό ρόλο», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» για την απώλεια της διαφοράς και εξήγησε: «Κάναμε κάποια ξεσπάσματα, αλλά δεν μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά, να αλλάξει το μομέντουμ του ματς. Επίσης, οι αντίπαλοί μας έβαλαν κάποια πολύ δύσκολα σουτ, που μας έκοψαν την ψυχολογία».
«Η άμυνά μας δεν ήταν κακή, ίσως όχι όπως τις άλλες φορές, χάσαμε κάπου και τη συγκέντρωσή μας, αλλά σε κάποια διαστήματα αυτή μας έβαλε ξανά μέσα στο ματς», σημείωσε ο Σφαιρόπουλος και υπογράμμισε: «Τα σουτ που μας κόστισαν ήταν εκείνα μετά τα επιθετικά ριμπάουντ. Τα υπόλοιπα ήταν μαρκαρισμένα. Το παιχνίδι δεν ήταν από τα καλά μας, τα στάνταρ μας. Μπορούμε καλύτερα».
Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα, ο κόουτς του Ολυμπιακού, επισήμανε: «Το χειροκρότημα στο τέλος μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και τον ευχαριστούμε. Του δίνουμε υπόσχεση πως θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας η ομάδα να επιστρέψει στις νίκες. Έτσι είναι μια μεγάλη ομάδα, ο κόσμος πρέπει να στέκεται δίπλα της και στις ήττες, όχι μόνο στις νίκες».

Σχετικά άρθρα