«Παίξαμε καλή άμυνα και εξουδετερώσαμε τον Σπανούλη»

Η άμυνα και η εξουδετέρωση του Βασίλη Σπανούλη ήταν τα «κλειδιά» της νίκης της Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση.

«Σημαντική νίκη για εμάς, ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά προετοιμαζόταν μια εβδομάδα για σήμερα», εξήγησε ο 32χρόνος γκαρντ της τουρκικής ομάδας και υπογράμμισε: «Ίσως κι αυτό μας στοίχισε στο πρωτάθλημα. Ήμασταν καλοί στην άμυνα και ήταν σημαντικό που εξουδετερώσαμε τον Βασίλη (σ.σ Σπανούλης). Τίποτα παραπάνω από μια σπουδαία νίκη, έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να δούμε αν θα πάρουμε το πλεονέκτημα και τι θα γίνει στα πλέι οφ. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε κάθε παιχνίδι. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, βλέπεις ομάδες που θεωρητικά δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, παίρνουν νίκες. Έχουμε τρία ματς εντός έδρας για να ‘χουν αξία τα διπλά σε Μόσχα και ΣΕΦ. Είμαστε πάντα προσηλωμένοι στο πλάνο του κόουτς, εκτός έδρας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

«Στην Τουρκία ίσως πολλές φορές το γεγονός πως είμαστε και νέα ομάδα μας δημιουργείται έξτρα πίεση», σχολίασε ο Ζήσης και για την παρουσία του στην Φενέρ είπε: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν εύκολο για μένα να προσαρμοστώ σε μια ομάδα που ήρθα στα μέσα της σεζόν. Πρώτη φορά στην καριέρα μου συνέβη αυτό. Προσπαθώ πάντα να δίνω ισορροπία στην ομάδα, να παίζω άμυνα, να έχω σωστές επιλογές στην επίθεση. Διέκριναν κάποιο θέμα σε αυτά τα στοιχεία της οργάνωσης και γι’ αυτό με επέλεξαν. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητά ο Ομπράντοβιτς».

«Όλοι ξέρουμε τι εστί η έδρα του Ολυμπιακού, αλλά έχουμε συνηθίσει να παίζουμε συγκεντρωμένα και καλά σε δύσκολες έδρες», παρατήρησε ακόμη ο 32χρόνος γκαρντ της τουρκικής ομάδας και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη του ματς… ανάγκασε τον κόσμο να μην είναι τόσο καυτός και να μην μπει στην εξίσωση για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να τον σπρώξει στη νίκη».

Σχετικά άρθρα