Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 6 στους 10 στηρίζουν την κυβέρνηση
6 στους 10 στηρίζουν την κυβέρνηση thumbnail

6 στους 10 στηρίζουν την κυβέρνηση

Θετική αποδοχή εκ μέρους των πολιτών υπάρχει στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρίας Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή της Κυριακής" οι έξι στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά την προσπάθεια που ξεκίνησε με τη συμφωνία στο Eurogroup.

Οι προσδοκίες συνεχίζονται και μετά τη διαπραγμάτευση και συνοδεύονται από την εμπιστοσύνη που δείχνει στον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για σειρά κομβικών ζητημάτων με προεξάρχοντα αυτά της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, της δυνατότητας για οικονομική ανάκαμψη και της διαχείρισης του χρέους.

Αναλυτικότερα, το 59% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση "μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα", έναντι του 36% που απάντησε "μάλλον μπορούσε να κερδίσει περισσότερα".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται στο πώς απαντούν οι ψηφοφόροι ανά κόμμα. Οι δυο στους τρεις ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα, όπως και ο ένας στους δυο ψηφοφόρους της ΝΔ, το 66% των ψηφοφόρων του Ποταμιού, αλλά και του ΚΚΕ με 68%.

Ενδεικτικό της αποδοχής της συμφωνίας και το γεγονός ότι το 51% υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν βγήκε ούτε κερδισμένη ούτε χαμένη από τη διαπραγμάτευση.

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος της χώρας είναι μεγάλο, με 56% έναντι μόλις 16%.

Επιπλέον, το 55% των πολιτών που απάντησαν στη δημοσκόπηση εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας έναντι αντίστοιχου ποσοστού 15% για τη ΝΔ.

Τέλος, μεγάλη είναι η διαφορά και στην καταλληλότητα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά για την πρωθυπουργία. Ο νυν πρωθυπουργός κρίνεται καταλληλότερος σε ποσοστό 63% των ερωτηθέντων, έναντι 19% που συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος 51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική διατηρούν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική – 77% αρνητική).

Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη το 59% των πολιτών δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται Πολύ/Αρκετά, ενώ το 40% εξέφρασε Λίγη/Καθόλου εμπιστοσύνη.


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X