Αρχική / More / Life stories / Πως ήταν η ζωή της Πρώτης Κυρίας πρίν τον Λευκό Οίκο;
Πως ήταν η ζωή της Πρώτης Κυρίας πρίν τον Λευκό Οίκο; thumbnail

Πως ήταν η ζωή της Πρώτης Κυρίας πρίν τον Λευκό Οίκο;

Μισέλ Ομπάμα LaVaughn Robinson (γεννημένη 17, Ιανουαρίου 1964) είναι μια Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας. Αυτή είναι η σύζυγος του 44ου και σημερινό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, και ο πρώτος αφρικανικός-Αμερικανός Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.Μεγαλωμένη στη νότια πλευρά του Σικάγου, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Princeton και του Harvard Law School, και πέρασε το πρώτο μέρος της νομικής καριέρα της στο δικηγορικό γραφείο Sidley Austin, όπου γνώρισε τον Ομπάμα. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μέρος του προσωπικού του Σικάγο δήμαρχος Richard M. Daley, και για το Πανεπιστήμιο του Σικάγο Ιατρικό Κέντρο. Στη διάρκεια του 2007 και του 2008, βοήθησε την εκστρατεία για τις προεδρικές προσφορές του συζύγου της. Γέννησε κεντρική ομιλία σε δημοκρατική εθνική Συνθήκη του 2008 και, επίσης, μίλησε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2012.Αυτή και ο σύζυγός της έχουν δύο κόρες μαζί. H πρώτη κυρία, έχει γίνει ένα εικονίδιο μόδας και πρότυπο για τις γυναίκες, και συνήγορος για την ευαισθητοποίηση της φτώχειας, τη διατροφή και την υγιεινή διατροφή.
Συνάντησε τον Μπαράκ Ομπάμα όταν ήταν μεταξύ των λίγων Αφροαμερικανών στο δικηγορικό γραφείο τους, Sidley Austin, και διορίστηκε για να τον παρακολουθεί ως συνεργάτης του καλοκαιριού.


Η σχέση τους ξεκίνησε με ένα επαγγελματικό γεύμα και στη συνέχεια μια συνάντηση στην οργάνωση της κοινότητας, όπου την εντυπωσίασε. Το πρώτο ραντεβού του ζευγαριού ήταν στην ταινία Σπάικ Λι κάνε το σωστό πράγμα. Παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1992, και έχουν δύο κόρες, την Μάλια Ann (γεννήθηκε το 1998) και τη Νατάσα (γνωστή ως Σάσα, που γεννήθηκε το 2001). 


      

 Οι κόρες του Ομπάμα, φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου Εργαστήριο Σχολεία, ένα ιδιωτικό σχολείο. Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου, η Μισέλ προσπαθούσε να διατηρήσει την ποικιλομορφία στο σχολείο όταν άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο του Σικάγο προσπάθησαν να δεσμευτούν περισσότερο υποδοχές για τα παιδιά της πανεπιστημιακής σχολής. Αυτό οδήγησε σε ένα σχέδιο για την επέκταση του σχολείου..


Η Μάλια και η Σάσα φοιτούν τώρα Sidwell Friends Σχολής στην Ουάσιγκτον, μετά εξετάζει επίσης Georgetown Ολοήμερο Σχολείο.Η Marian Robinson, η μητέρα της Michelle, έχει μετακινηθεί προς το Λευκό Οίκο για να βοηθήσει με τη φροντίδα των παιδιών.


Μετά τη νομική σχολή, που ήταν συνεργάτης στο γραφείο του Σικάγου της δικηγορικής εταιρείας Sidley Austin, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά το μελλοντικό της σύζυγο. Κατά την επιχείρηση, εργάστηκε στο μάρκετινγκ και την πνευματική ιδιοκτησία. Συνεχίζει να κατέχει άδεια δικαίου της, αλλά δεν χρειάζεται για την εργασία της, ήταν σε εθελοντική ανενεργό κατάσταση από το 1993.


H Δημόσια υποστήριξη της μεγάλωσε κατά τους πρώτους μήνες της ως πρώτη κυρία, έγινε αποδεκτή ως ένας ρόλος model. Στο πρώτο ταξίδι της στο εξωτερικό τον Απρίλιο του 2009, περιόδευσε με την Σάρα Μπράουν, σύζυγος του  Βρετανoύ πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν για τον καρκίνο. Η Newsweek περιγράφεται το πρώτο ταξίδι της στο εξωτερικό ως μια έκθεση των λεγόμενων "δύναμη αστεριού '' και το MSN να την περιγραφεί ως μια οθόνη ενδυματολογικά elegance.


Ερωτησεις έθεσαν μερικοί στην αμερικανική και βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πρωτόκολλο, όταν οι Ομπάμα συνάντησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ' και η Μισέλ ανταπέδωσε ένα άγγιγμα στην πλάτη της από τη βασίλισσα κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, που υποτίθεται ότι κατά την παραδοσιακή βασιλική πηγές etiquette. Η Palace αρνήθηκε ότι σημειώθηκε οποιαδήποτε παραβίαση εθιμοτυπία.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εστιασεί περισσότερο στην αίσθηση της μόδας της Πρώτης Κυρίας από σοβαρές εισφορές της.Στην 2008 US News & World Report blogger, PBS υποδοχής και Scripps Howard αρθρογράφος Bonnie Erbe υποστήριξε ότι η δική αρθρογράφοι του Ομπάμα φαίνεται να τροφοδοτεί το έμφαση στο στυλ παρά στην ουσία.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X