Μόνο για «μηδέν» δεν ήταν…

Όπως και στον πρώτο γύρο ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στους “Ζωσιμάδες” μετά από ένα ματς με αρκετές φάσεις και γρήγορο ρυθμό κυρίως στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Μάκη Χάβου διατηρεί το “πάνω χέρι” στο κυνήγι της 5ης θέσης αφού παρέμεινε η διαφορά των δύο βαθμών από το σημερινό αντίπαλό της.
1ο ημίχρονο: “Γεμάτο” ματς στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στους “Ζωσιμάδες” για την 28η αγωνιστική της Super League.Μπροστά σε άδειες κερκίδες, ΠΑΣ και Παναιτωλικός έκαναν το παιχνίδι τους, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και να δημιουργούν περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 7’ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Μορένο βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βελλίδη, έβαλε την προβολή όμως, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε με υπερένταση. Τρία λεπτά αργότερα ο κορυφαίος του γηπέδου, Μαρτίνες, έπιασε σουτ εκτός περιοχής αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας.
Οι γηπεδούχοι έκαναν την… εμφάνισή τους στο ματς από το 25’ και μετά. Κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και στο 27’ δημιούργησαν την πρώτη φάση στην εστία του Ράφαελ όταν ο Τσάβες υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού σε απόκρουση στην αριστερή γωνία του. Οι αγρινιώτες απάντησαν στο 32’ με την “βολίδα” του Φωτάκη, την οποία εξουδετέρωσε ο Βελλίδης και πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πετράκη έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ίλιτς, το πλασέ του οποίου “έξυσε” το δεξί δοκάρι. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
2ο ημίχρονο: Το τέμπο παρέμεινε υψηλό και στο δεύτερο μέρος όμως, σε αντίθεση με το πρώτο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες. Ο ΠΑΣ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι και πέντε λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα στην επανάληψη απείλησε με τον “κεραυνό” του Τσάβες, ο οποίος κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. Στο 66′ ο Κοροβέσης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ράφαελ που ήταν σε ετοιμότητα και τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πετράκη διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι με τον Ίλιτς αλλά ο Κύζας έδειξε ορθώς να συνεχιστεί το ματς. Οι δύο τερματοφύλακες δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά αφού οι συμπαίκτες τους αναλώθηκαν περισσότερο στη “μάχη” του κέντρου, η οποία περιελάμβανε δυνατές μονομαχίες. “Αν δεν μπορείς να νικήσεις, φρόντισε να μην χάσεις” λέει το ποδοσφαιρικό ρητό, το οποίο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς ακολούθησαν και οι δύο προπονητές ρίχνοντας το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. 
Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο Μαρτίνες ήταν σε ένα ακόμα ματς κορυφαίος του Παναιτωλικού αλλά και του αγώνα. Στο πρώτο μέρος αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του ΠΑΣ όμως, στο δεύτερο μέρος σίγησε. 
Η “σφυρίχτρα”: Εξαιρετική η διαιτησία του Γιώργου Κύζα. Στις δύο δύσκολες φάσεις που προαναφέραμε ο “άρχοντας” του ματς δεν ξεγελάστηκε. Ορθές και οι υποδείξεις των βοηθών του. 

Σχετικά άρθρα