Αρχική / More / Αθλητικά / Δεν εκτίει την ποινή του ο Παναθηναϊκός
Δεν εκτίει την ποινή του ο Παναθηναϊκός thumbnail

Δεν εκτίει την ποινή του ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει ξανά μπροστά στο κοινό του από τον Μάιο και αυτό αν από την ερχόμενη αγωνιστική ξεκινήσουν να γίνονται τα παιχνίδια με οπαδούς.
Δεν εκτίει την ποινή του ο Παναθηναϊκός. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πράσινοι θα παίξουν μπροστά το κοινό τους τον Μάιο!
Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο κ.Κοντονής παράλληλα αποφάσισε πως τα παιχνίδια των δύο περασμένων αγωνιστικών της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι αγωνιστικές λαμβάνονται υπόψιν ώστε να εκτίσει την ποινή του ο Παναθηναϊκός.
Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ. Γεγονός που σημαίνει ότι αν από την ερχόμενη αγωνιστική ανοίξουν οι θύρες των γηπέδων ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα και με το πρόγραμμα του, θα παίξει με οπαδούς… τον Μάιο και συγκεκριμένα στο παιχνίδι της 10ης Μαΐου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 34η αγωνιστική. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:
Ανακοινώνεται ότι σχετικά με την έκτιση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες της Super League από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ γνωστοποίησαν εγγράφως στη Super League τα ακόλουθα: Α/ Έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τη Super League, με το οποίο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής γνωστοποιεί στη Super League ότι «σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση από την Υπηρεσία διοικητικής πράξης περί λήψης μέτρων κατά της βίας, είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά σας όργανα» και Β/ Έγγραφο της Νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προς τη Super League, στο οποίο αναφέρεται ότι «η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη διεξαγωγή των αγώνων της 28ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της SuperLeague της 14/15/16/3/2015 χωρίς θεατές αποτελεί διοικητικό μέτρο που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4049/2012 (Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις), το οποίο ορίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, μπορεί για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις: α) απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή αναβολή οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης. Ως διοικητικό μέτρο η ανωτέρω απόφαση ληφθείσα για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ισχύουσα μάλιστα εν προκειμένω έναντι όλων των ομάδων της Super League ήτοι και έναντι αυτών (των περισσοτέρων) που δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικές παραβάσεις, δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της SuperLeague και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X