Γευστικό ταξίδι στη Γαλλία: Γλώσσα φιλέτο με κρασί και μανιτάρια

<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><em>ΥΛΙΚΑ</em></strong></span></p>
<p><em><br /></em></p>
<ul>
<li><em>8 φιλέτα γλώσσας</em></li>
<li><em>1/2 κιλό µανιτάρια πλεuρότοuς</em></li>
<li><em>1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο</em></li>
<li><em>1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό</em></li>
<li><em>1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο</em></li>
<li><em>1/2 κουταλάκι κόκκους µοuστάρδας</em></li>
<li><em>3 κοuταλιέsς µαϊντανό ψιλοκοµµένο</em></li>
<li><em>Αλάτι, πιπέρι</em></li>
</ul>
<div><em><br /></em></div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong><em>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</em></strong></span></div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong><em><br /></em></strong></span></div>
<div align="justify">Πλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε. Τα πασπαλίζετε µε αλάτι, πιπέρι και τα αφηνετε να "σταθούν" για 1/2 ώρα. Τα τυλιγετε σε ρολό και τα στερεώνετε µε µια οδοντογλυφίδα. Βάζετε δύο κουταλιέs λάδι σε ένα αντικολλητικό τπγανι. Προσθέτη τα ρολά και τα σοτάρετε, µέχρι να πάρουν χρώµα. Τα σβηνετε µε λίγο κρασί, τα αφηεντε να ψηθούν και να µείνουν µε τη σάλτσα τouς. <br /><br />Σερβίρετε τα φιλέτα σε µια πιατέλα. Κόβετε τα µανιτάρια σε φετάκια. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεµµύδι. Ρίχνετε τα µανιτάρια, τα σοτάρετε και αυτά, τα πασπαλίζετε µε αλάτι, πιπέρι και τα σβηνετε µε το υπόλοιπο κρασί. Προσθέτετε τη µουστάρδα, το µαϊντανό, ανακατεύετε και περιχύνετε τα φιλέτα µε τη σάλτσα.</div>

Σχετικά άρθρα