Αρχική / Ψυχολογία / Φοβίες / Κοινωνικοί φόβοι: Τι είναι και πώς τους ξεπερνάμε;
Κοινωνικοί φόβοι: Τι είναι και πώς τους ξεπερνάμε; thumbnail

Oρέστης, 20 ετών

Κοινωνικοί φόβοι: Τι είναι και πώς τους ξεπερνάμε;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Γεια σας έχω ένα πρόβλημα είμαι 20 ετών και φοβάμαι να πάω να βρω δουλειά. Δεν πάω κάπου που έχει κόσμο και έχω άγχος τι πρέπει να κάνω; 


Αγαπητέ αναγνώστη στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. Αν κατάλαβα σωστά αποδίδετε το φόβο σας για τη δουλειά στο ότι δεν μπορείτε να πηγαίνετε σε μέρη που έχει κόσμο. Φυσικά υπάρχει ένας άμεσος τρόπος να δώσετε πρακτικά λύση στο θέμα σας: Να βρείτε μια εργασία που δεν έχει πολλή συναναστροφή με κόσμο. Αν το επάγγελμά σας είναι τέτοιο που περιλαμβάνει τη συναναστροφή με κόσμο τότε υπάρχει μια συζήτηση που μπορεί να γίνει γύρω από το λόγο για τον οποίο το επιλέξατε: Το φοβάστε αλλά θα θέλατε; Το θέλετε αλλά κάτι σας κρατά πίσω; Δεν είχατε άλλη επιλογή; Είναι θέμα εργασιακής στενότητας ως προς το τί εργασίες είναι διαθέσιμες για την ειδίκευσή σας; Όποια και να'ναι η απάντηση οδηγεί σε απαντήσεις που ίσως δεν λύνουν το αίτημά σας για βοήθεια ως προς το "τι να κάνετε". Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε τί θέλετε ακριβώς: Να ξεπεράσετε το πρόβλημά σας για να βρείτε εργασία; Να μπορείτε να συναναστραφείτε κόσμο; Πάντα θα φοβάστε κάτι που είναι άγνωστο μέχρι να αποφασίσετε να το αντιμετωπίσετε. Έτσι έρχεται η απομυθοποίηση του φόβου. Αντιμετωπίστε το με κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεστε. Πηγαίνετε μαζί σε μέρη με κόσμο ή και για συνέντευξη εργασίας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X