Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι να κάνεις όταν πληγωθείς σε μια σχέση
Τι να κάνεις όταν πληγωθείς σε μια σχέση thumbnail

Λιάνα, 30 ετών

Τι να κάνεις όταν πληγωθείς σε μια σχέση

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Για ποιον λόγο όταν πληγώνονται οι άνθρωποι από μία μακροχρόνια σχέση καταφεύγουν αμέσως στην επόμενη Είναι επειδή λειτουργεί σα φάρμακο στον πόνο ή επειδή πραγματικά προχωράνε Αυτό αποτελεί μηχανισμό αυτοάμυνας ή απλά δείγμα εγωιστικής συμπεριφοράς Πόσο εφικτό είναι να προχωρήσει με επιτυχία μία τέτοια νέα σχέση όταν δεν έχουν προλάβει να κλείσουν τα τραύματα της προηγούμενης Είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι προχωράμε τη ζωή μας παρόλες τις δυσκολίες Ευχαριστώ. Αγαπητή αναγνώστρια:

'

Μοιάζει να έχετε μια αρκετά συγκεκριμένη άποψη για το θέμα "σχέση". Τόσο συγκεκριμένη που ήταν δύσκολο να μη συμπεράνω πως μιλάτε για μια συγκεκριμένη σχέση. Αν πρόκειται για ένα προσωπικό ζήτημα στο οποίο ζητάτε μια εξήγηση, μια ερμηνεία των γεγονότων ίσως οι γενικεύσεις δε σας δίνουν συγκεκριμένη απάντηση. Πολλά από τα διλήμματα που θέτετε άλλωστε τα απαντάτε στη συνέχεια συνέχεια άλλωστε με το δικό σας τρόπο. Η εγωιστική συμπεριφορά είναι ένας μηχανισμός άμυνας. Και οι άνθρωποι αμύνονται απέναντι στο φόβο συνήθως. Εαν δε μιλάμε για σχέσεις ο φόβος της μοναξιάς, της εγκατάλειψης, της απόρριψης είναι συχνά ένας καλός λόγος άμυνας. Είναι όμως ουσιαστικό για τη συνέχεια της κουβέντας να μιλήσετε πιο προσωπικά γιατί στις σχέσεις εμπλέκονται δύο άνθρωποι που δίνουν σημασία στο προσωπικό στοιχείο. Άρα η περιγραφή μιας σχέσης είναι προσωπική.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X