Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τόνωση της αγοράς με δάνεια έως 25.000 ευρώ
Τόνωση της αγοράς με δάνεια έως 25.000 ευρώ thumbnail

Τόνωση της αγοράς με δάνεια έως 25.000 ευρώ

Με τη μέθοδο δανείων έως 25000 ευρώ μέσω της δημιουργίας ειδικού Ταμείου ή Αναπτυξιακής Τράπεζας σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει ρευστότητα στην αγορά.
Αυτό σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γίωργου Σταθάκη στη γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας)
Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι προωθείται η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» με προτεραιότητα σε αυτά των ιδωτών.
Στη γενική συνέλευση παρουσιάστηκαν επίσης οι στόχοι τη ΕΣΕΕ που θα προωθηθούν υπό την μορφή ψηφίσματος
1ος Στόχος. Ο Οδικός Χάρτης του Εμπορίου για ανάπτυξη με απασχόληση και τα 10 "σημεία ανεφοδιασμού" της αγοράς:
* Προτάσεις αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων ρευστότητας
* Νέα βάση μέτρησης της εμπορικής πίστης από τον "Τειρεσία"
* Ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών, εγγυήσεων & "κόκκινων" δανείων
* Νομοθετική εξωδικαστική επίλυση διαφορών πιστωτών και οφειλετών με "διαμεσολάβηση"
* Εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων και "έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης"
* Νομοθετική κατάργηση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων των "εντός κρίσης ΜμΕ"
* Αποκατάσταση αδικιών της υπερφορολόγησης των ΜμΕ
* Προτάσεις στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων
*Ξεπάγωμα" λογαριασμών επιχειρήσεων
* Αναστολή κατασχέσεων και εκτέλεσης εντολών δέσμευσης μέχρι τη ψήφιση και εφαρμογή της νέας ρύθμισης
2ος Στόχος. Η πρόταση ΕΣΕΕ για "πάγωμα-κεφαλαιοποίηση", ελεύθερη επιλογή κλάσης και οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΑΕΕ.
3ος Στόχος. Το υπόμνημα για τα εργασιακά θέματα απασχόλησης στο εμπόριο, την ΕΓΣΣΕ και τη διαμόρφωση του κατωτάτου μισθού.
4ος Στόχος. Το υπόμνημα για τη καταγραφή των εμποδίων του Κράτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και οι προτάσεις επίλυσης.
5ος Στόχος. Το συγκριτικό υπόμνημα για τα προβλήματα στο εισαγωγικό εμπόριο και τον άνισο ανταγωνισμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων στην αγορά.
6ος Στόχος. Η καταγραφή και επισήμανση από την ΕΣΕΕ όλων των άμεσων και έμμεσων νομοθετικών μέτρων εναντίον των Μμε επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης (2010-2014) σε φορολογία, ασφαλιστικό και κυριακάτικη λειτουργία και ο αγώνας για τη μη επανάληψη των ίδιων σφαλμάτων από τους κυβερνώντες.
7ος Στόχος. Οι 20 προτάσεις της ΕΣΕΕ για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.
8ος Στόχος. Η παρέμβαση βελτιωτικών αλλαγών στη διαβούλευση του ν/σ για τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις.
9ος Στόχος. Οι προσθήκες στον Κώδικα Δεοντολογίας της Αγοράς για την προστασία του καταναλωτή και τη ρύθμιση του πλαισίου αφορά στις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.
10ος Στόχος. Η παρακολούθηση της νέας "εργαλειοθήκης" των έξι μεταρρυθμίσεων και της τεχνικής βοήθειας που συμφώνησαν Κυβέρνηση και ΟΟΣΑ.
Ο κ Σταθάκης αναφέρθηκε επίσης στην κατάρτηση σε συνεννόηση με τους εμπόρους του νέου Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας της Αγοράς


hotdoc

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X